Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
  • Alles

Workshop ­­Minecraft: ­bunker bouwen

woensdag 24 juli 13:00 uur

13:00, Krimpen aan den IJssel, bibliotheek

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen.

In deze Minecraftworkshop gaan deelnemers een bunker nabouwen. Tussen 1940 en 1945 bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie: de Atlantikwall. Deze liep van Noorwegen tot de grens van Spanje. De verdedigingslinie werd nooit afgemaakt omdat voor die tijd de geallieerden al een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog.

De Atlantikwall liep ook langs de Nederlandse kust en er zijn nog steeds resten van te zien. Op verschillende plekken staan er nog resten van bunkers. In deze Minecraftworkshop gaan deelnemers aan de hand van oude foto's en beschrijvingen de 'Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord' nabouwen. Met een mede-Minecrafter wordt in twee uur tijd dit bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen gebouwd.

Deelname kost 3,50 euro; bibliotheekleden betalen 2,50 euro. De workshop is voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. Opgeven kan via de website. 

www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek


deel deze activiteit

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }