Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
  • Alles

Lezing over Noord-Korea

vrijdag 8 maart 19:30 uur

19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw 

Drs. Marc Roth houdt een lezing over het meest gesloten land ter wereld: Noord-Korea. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel komt Roth regelmatig in het land, waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bezoeken kunt. De plekken, plaatsen en dingen die bezoekers te zien krijgen, maken het land trots. Alleen de straat op mag niet; bezoekers worden ook altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur. Toch zijn er, of je nou alleen of in groepsverband reist, soms echt wel mogelijkheden om 'buiten de gebaande paden' te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een 'socialistische sprookjesstad' in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: Wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze 'Westerse bril'?

De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Roth als bezoeker van Noord-Korea. De entree is 5 euro. Aanmelden kan telefonisch via: 06-19268044 of e-mail: BibliotheekLopik@Karmac.nl.


deel deze activiteit

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier