Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Huub Oostendorp en Marcel Driesse proosten op de samenwerking.
• Huub Oostendorp en Marcel Driesse proosten op de samenwerking. (Foto: Jan Timmer)

Marcel Driesse versterkt Wijnkoperij Huub Oostendorp

  •   995 keer gelezen   Zakelijk

SCHOONHOVEN • Huub Oostendorp en Marcel Driesse hebben elkaar gevonden in een compagnonschap. Sinds 1 januari jongstleden voeren beide heren samen de regie over de in Schoonhoven gevestigde Wijnkoperij Huub Oostendorp.

"Marcel heeft onlangs vijftig procent van de aandelen van me overgenomen", legt Oostendorp uit. "Ik ben zeer gelukkig met zijn rentree in de zaak. Van 1998 tot 2004 werkte Marcel hier al eerder om vervolgens zijn vleugels uit te slaan in de branche. En nu is hij terug."

Wijnimporteurs
"Het genoegen is geheel wederzijds", stelt Marcel Driesse vast. "Destijds werkte ik al heel prettig met Huub samen, maar ik had op een gegeven moment ook de ambitie om te ontdekken hoe het er bij grotere wijnimporteurs aan toegaat. Ik heb dat veertien jaar lang in verschillende sales- en managementfuncties mogen ervaren. Interessant en leerzaam, maar op een gegeven moment verlangde ik toch weer naar het 'kleinere' en persoonlijkere' van een regionaal werkende importeur. Met Huub heb ik al die jaren contact gehouden. Toen hij me te kennen gaf dat ik zijn compagnon kon worden, was dat precies de goede mededeling op het juiste moment. Ik nam ontslag bij mijn werkgever en ben nu ondernemer in een schitterend bedrijf."

Huub Oostendorp glimlachend. "En minstens zo mooi: het toekomstperspectief ziet er ook prima uit. We krijgen het op alle fronten drukker: met de winkel, in onze hoedanigheid als adviseur van en leverancier aan de horeca én als business-to-business bedrijf. Die groei is natuurlijk geweldig, maar het werd steeds zwaarder om de klus in mijn eentje te klaren. Marcels toetreding tot de zaak is alleen daarom al een uitkomst. Dankzij zijn aanwezigheid en vakkennis kunnen we onze kwaliteit en service, samen met ons medewerkersteam, op niveau houden en onze wijnkoperij nog beter op de kaart zetten."

Zelf is Huub Oostendorp alweer 37 jaar actief in de wijnbranche. "Ik was 22 toen ik in de wijnkoperij begon", vertelt hij. "Dat was destijds officieel nog te jong om bedrijfsleider te mogen zijn, maar ik kreeg dispensatie. Toen ik bij dit uit 1885 daterende bedrijf begon, bedienden we vooral de lokale markt. Inmiddels hebben we een regiofunctie en gaat ons bereik dankzij het internet nog veel verder. Het vak heb ik altijd fantastisch gevonden en zo sta ik er nog steeds in. We werken met mooie producten én mensen. Klanten denken soms dat een specialistische winkel als de onze vooral in het hogere prijssegment actief is, maar niets is minder waar. Onze wijnen vind je in alle prijsklassen: van 4 tot ruim boven de 400 euro. Eén ding heeft elke flesinhoud gemeen: de kwaliteit is goed. Een deskundig advies krijg je er kosteloos bij!"

Jan Timmer

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }