Schoonhoven met tien man langs FC Perkouw

Sportt 826 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Ondanks een vroege rode kaart voor Hayo Nagtegaal versloeg Schoonhoven hekkensluiter FC Perkouw op eigen veld met 4-2.

FC Perkouw nam in de tiende minuut de leiding door Arno Verbree, die de bal uit een vrije trap langs de muur en doelman Jaysey van den Berg schoot. Naast de tegentreffer incasseerde Schoonhoven een rode kaart. De foeterende Nagtegaal kreeg zijn tweede gele kaart.

Toch trok de thuisclub ten aanval om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Arie Versluijs, die vanaf elf meter FC Perkouw-doelman Albert Vente het nakijken gaf. Vlak voor rust rondde Rogier Peltenburg een fraaie pass van Redouan Adoudy af: 2-1.

Toen de thuisclub vlak na de pauze door een tweede benutte strafschop van Arie Versluijs op 3-1 kwam, leek de derby beslist. Niets bleek minder waar. Jaysey van den Berg verkeek zich op een afstandsschot van Gerben de Jong: 3-2.

Het zag er even hachelijk uit voor Schoonhoven, maar in de slotminuten schoot Eyoub Allaoui de bevrijdende 4-2 binnen.