Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Mandy Schalkwijk passt de bal, Julia van der Wal en Lizanne Vianen kijken toe.
• Mandy Schalkwijk passt de bal, Julia van der Wal en Lizanne Vianen kijken toe. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Thor-dames richten zich op de middenmoot

  •   459 keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • Het damesteam van volleybalvereniging Thor uit Bergambacht richt zich in de komende competitie op de middenmoot van de eerste divisie.

Halverwege het seizoen wordt gezamenlijk de balans opgemaakt en dan ziet trainer/coach Sieme Boom wel of hij met zijn meiden naar boven of naar beneden moet kijken. De promovendus heeft geen idee van de kracht van de tegenstanders, maar meent over voldoende kwaliteit en routine te beschikken om zich ten minste te handhaven.

"We hebben afscheid genomen van Rienke Fijn (artsenstudie), Loran Kroon (Vollingo) en Kyra Straver (dames 2), maar dat wordt gecompenseerd door Kellin Lakerveld (VC Rijswijk) en Lydia Bons (weer beschikbaar). Ik denk dat deze groep sterker is dan die van vorig jaar", aldus Boom.

Vierkamp
De trainer is tevreden over de voorbereiding, die zaterdagmiddag in sportcentrum De Waard werd afgerond met een vierkamp tegen VV Utrecht 2, VCN 2 en Sneek 2.

Thor versloeg VV Utrecht 2 en Sneek 2 met 2-1 en verloor van VCN 2 met 1-2. Steeds werden twee volledige sets van 25 punten gespeeld en ging de beslissende derde set tot 15 punten. Boom ziet een basisteam opdoemen, maar is verheugd dat hij in verschillende samenstellingen kan spelen.

"Bij een wissel weet je nu dat je niet zomaar zes of zeven punten inlevert, voordat het team weer z'n draai gevonden heeft. In de eerste divisie is een grote achterstand fataal."

Wedstrijdklaar
Bende Services/Thor is in zijn ogen 'wedstrijdklaar'. "We kunnen meteen aan de bak, want we beginnen met twee lastige uitwedstrijden. Zaterdag spelen we in Budel tegen VC Ledub en een week later staat in Gouda de streekderby tegen Vollingo op het programma. We kunnen dus meteen de borst nat maken."

Of nieuwkomer Kellin Lakerveld dan van de partij is, zal een bezoek aan de fysiotherapeut moeten uitwijzen. De speelster uit Katwijk ondervindt veel hinder van een schouderblessure en bleef zaterdag veilig aan de kant.

"Ik heb 'm geforceerd door teveel kracht te gebruiken. Normaal gesproken kan ik dat door oefeningen repareren, maar ik ben met mijn partner een maand op vakantie geweest in Vietnam. Ik heb niets gedaan en loop achter op mijn schema. Passen lukt nog wel, maar aanvallen kan ik vergeten."

Voor Lakerveld is het een weerzien met Thor. Twee seizoenen geleden behoorde zij tot de selectie van de toenmalige coach Cees de Waard. Daarna verkaste ze naar VC Rijswijk, maar haar team degradeerde en viel uiteen.

"Toen besloot ik eveneens naar een andere club uit te zien. Bij Thor spelen veel bekenden van mij, zoals Nikki van Herk, Marit en Joyce Geneugelijk en Lizanne Vianen. Bovendien ken ik trainer Sieme Boom al sinds mijn jeugd. Dat gaf bij elkaar voldoende aanleiding om een paar keer per week van mijn woonplaats Katwijk naar Bergambacht te rijden."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }