Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Lopikse Cantal van Poppelen.
• De Lopikse Cantal van Poppelen. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Storm teistert 2Orange Open

  •   443 keer gelezen   Sport

HAASTRECHT • Bij HLTC Bergvliet zijn ze wel wat gewend, maar kwartfinales bij windkracht 6 stonden nog niet in de annalen van de Haastrechtse tennisclub.

De organisatoren van het 2Orange Open lieten zich echter niet kisten door de onverwachte weersomstandigheden en planden de zaterdag vol met belangrijke partijen.

"Het vergde veel aanpassing van de spelers, maar we wilden niet uitwijken naar de sporthal", stelde Wim van Velzen. "De banen waren in orde. Dat is de regel die de KNLTB hanteert. Ik moet echter toegeven dat tennis op diverse momenten onvoorspelbaar was."

In de hoogste klasse van de heren (niveau 4) was Alphenaar Jochem van Leeuwen de sterkste. Hij had de meeste moeite met het verzet van het jonge Haastrechtse talent Rik Schreurs (14), die hij nipt met 7-6, 6-3 versloeg. Bram van Zwienen (Be Quick) en Dennis Engels (TV Heksenmeppers) hadden geen goed antwoord op de speler van TEAN.

Bij de dames ging de zege in het enkelspel 3 naar Marije van Zwienen (21). Zij woont in Haastrecht, maar speelt bij het Goudse Be Quick. In de finale was zij in drie sets te sterk voor Chantal van Poppelen van TV Het Hofland uit Schoonhoven: 5-7, 6-0 en 6-3.

Chantal van Poppelen (27) uit Lopik kon daar mee leven. "Marije was niet te stuiten. Haar service was een geducht wapen. Ik hoopte dat ze wat vermoeid zou raken, maar ze ging juist steeds harder slaan." 

Marije van Zwienen: "Ik blaakte van het zelfvertrouwen. Het was een treffen op hoog niveau met veel slagenwisselingen. Ik denk dat het publiek genoten heeft."

Pieter van der Laan
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }