Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De werkzaamheden aan de padelbaan.
• De werkzaamheden aan de padelbaan.

Aanleg padelbanen gaat tijdens tennistoernooi gewoon door

  •   406 keer gelezen   Sport

HAASTRECHT • Ook tijdens het drukbezochte en overvolle 2.Orange Open tennistoernooi van HLTC Bergvliet gaan de werkzaamheden aan de padelbanen gewoon door. 

'De 300 deelnemers hebben zich voor meer dan 360 onderdelen ingeschreven', aldus de toernooileiding. "Dat wil zeggen dat er deze week weer een kleine 200 tenniswedstrijden op de zes tennisbanen van sportpark Wilgenoord in Haastrecht gespeeld worden. Een leuke bijkomstigheid is dat alle deelnemers van zowel het 2.Orange 8/9 kwalificatietoernooi als het hoofdtoernooi een voucher krijgen waarmee ze kosteloos kennis kunnen maken met de padelsport binnen HLTC Bergvliet. Dat er in 2020 naast de twee eerder genoemde toernooien ook een padeltoernooi komt lijkt bijna vanzelfsprekend'.

De finales van de toernooien worden zondag 11 augustus gespeeld. 

Jubileum
HLTC Bergvliet zet met de aanleg van de twee padelbanen de viering van het vijftigjarig bestaan kracht bij.

Padel, een mix van tennis en squash, dat wordt gespeeld op een kleinere baan dan tennis, vergroot de mogelijkheden van de Haastrechtse tennisvereniging enorm, zei voorzitter Bert van Noord eerder tegen Het Kontakt: "Bergvliet wordt hiermee de eerste tennisvereniging in de wijde regio met deze nieuwe tak van sport. Door de glazen wanden rondom het speelveld blijft de bal langer in het spel. Tennis is best een technische sport, padel is wat eenvoudiger onder de knie te krijgen. Voor oudere leden biedt het bijvoorbeeld uitkomst om langer door te kunnen sporten."

De Haastrechtse tennisvereniging beschikt al zes gravelbanen. De padelbanen worden op het grasveld over de sloot aangelegd. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }