Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Lekkerkerk en Schoonhoven kunnen zich opmaken voor 'potjes' over de rivier.
• Lekkerkerk en Schoonhoven kunnen zich opmaken voor 'potjes' over de rivier. (Foto: wijntjesfotografie.nl)
update

Nieuwe voetbalindeling levert volop derby’s op

  •   656 keer gelezen   Sport

REGIO • De KNVB heeft de indeling van de amateurcompetities bekendgemaakt. In de derde en vierde klasse zijn er volop derby's.

Schoonhoven, FC Perkouw, Lekkerkerk en Lopik komen elkaar tegen in de derde klasse C. Er kunnen vast pontkaarten worden besteld, want ook Alblasserwaardse ploegen behoren tot deze klasse. Dat betekent onder andere dat de Lekderby's Schoonhoven-Groot-Ammers en Lopik-Ameide op het programma staan.

Voetbalvereniging Schoonhoven ziet de indeling in 3C in district Zuid I best zitten. Ook in het seizoen 2013-2014 waren de blauw-witten ingedeeld met clubs uit de Alblasserwaard en dat leverde talloze vriendschappelijke contacten op.

In de voorbereiding op de competitie en doordeweekse avonden staan sindsdien steeds oefenwedstrijden tegen clubs als Groot-Ammers, Schelluinen, VVAC, SVW en Ameide op het programma.

Schoonhoven vreesde aanvankelijk voor fysieke duels, maar dat viel in de praktijk reuze mee. De blauw-witten streden toen 26 wedstrijden met Altena om de titel. Die ging ternauwernood aan de neus van Schoonhoven voorbij.

Meer publiek
Assistent-trainer René Zuurmond was toen ook van de partij. "Wij zijn blij met deze indeling. Qua afstanden is het stukken beter en het zijn veel leukere clubs om tegen te spelen. Er zal meer publiek langs de lijn staan. Qua niveau is het echter moeilijk in te schatten."

Voorzitter Paul van Schaik is ook in zijn nopjes: "Veel streekclubs bij elkaar. Voor het eerst tegen SV Lopik. We kijken er naar uit!"

3e klasse C (Zuid 1): Alblasserdam, Ameide, De Alblas, Groot-Ammers, Hardinxveld, Lekkerkerk, SV Lopik, FC Perkouw, SV Meerkerk, SVW, Schelluinen, Schoonhoven, Streefkerk en VVAC.

De penningmeester van VV Dilettant had liever clubs uit de regio getroffen, maar de competitieleider van de KNVB deelde de derdeklasser uit Krimpen aan de Lek in 3C district West II in.

"Jammer. Ik geef ook de voorkeur aan veel derby's, maar ik lig er niet wakker van", lacht Arie den Otter, die sinds februari 2019 deel uitmaakt van de technische staf. "Tegen de Rotterdams clubs zullen we ons moeten laten zien. We zitten in een pittige klasse. Genoeg te doen, dus."

Zondagclubs
Door de overgang van de zondagclubs Haastrecht, Stolwijk en Cabauw naar het zaterdagvoetbal mogen zij het nu in de vierde klasse C opnemen tegen Ammerstol, Bergambacht en Gouderak.

4e klasse C (West 2): Ammerstol, BSC'68, Bergambacht, Cabauw, Floreant, GSV, Gouderak, Haastrecht, Moerkapelle, Moordrecht, SPV'81, Stolwijk en WDS.

Zie voor de volledige indeling: www.regio-voetbal.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }