• Eliza Mulder verruilt Schoonhoven voor Amerika.
• Eliza Mulder verruilt Schoonhoven voor Amerika. Foto: Stephan Tellier

Eliza Mulder in universiteitsteam VS

Sport 1.388 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Alles valt op z'n plek voor de Schoonhovense tennisster Eliza Mulder.

Ze behaalde na twee maanden blokken haar diploma en werd tegelijkertijd gevraagd voor het tennisteam van het Amerikaanse St. Thomas Aquinas College.

Eliza Mulder (18) kreeg vorige maand te horen dat ze haar vwo-diploma op de Willem de Zwijgerscholengemeenschap kon ophalen. Daarnaast tekende ze enthousiast een vierjarig contract voor studie en sport aan het St. Thomas Aquinas College.

"Ik ben een zondagskind", beaamt ze. "Maar ik kreeg het niet cadeau. Ik stond er niet zo goed voor na míjn tentamens. Het was bikkelen."

Die inzet kwam niet alleen haar cijferlijst ten goede, maar effende ook de weg naar een nieuw avontuur. Eliza Mulder speelde al een jaar met de gedachte om de oceaan over te steken. Nu ze geslaagd is, houdt niemand haar meer tegen.

"Ik hou van reizen, kennismaken met andere culturen en nieuwe contacten leggen. Amerika trok als een magneet. Een Roemeens meisje had me tijdens een tennistoernooi over haar prettige verblijf in de VS verteld. Sport is een prima middel om aan te haken. Daarom heb ik in sportcentrum De Stoep in Bergambacht een filmpje gemaakt om mezelf te presenteren en mijn tennisvaardigheden te tonen aan Amerikaanse coaches."

Tot haar verbazing kreeg ze ruim dertig reacties op haar promotiefilmpje. "Dat had ik absoluut niet verwacht. Uiteindelijk gaf St. Thomas Aquinas, in de buurt van New York, de doorslag. Daar kan ik fysiotherapie studeren en heb ik een plek in het tennisteam."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden