Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Gehavend TCK naar eindstrijd

  •   324 keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Hoewel de topspelers Bart van den Berg en Thorsten Sollie ontbraken is TC Krimpen er toch in geslaagd de eindstrijd van de clubcompetitie te halen. Tegenstander Daisy werd zaterdagmiddag met 4-0 verslagen.

Evenals TCK was ook de opponent uit Apeldoorn flink gehavend. Hun beste speler kwam ook nog eens te laat waardoor de bezoekers met een reglementaire nul begonnen.

Ziek
TCK was eveneens aan het puzzelen met de opstelling vanwege de plotselinge absentie van Wilco Geenen, die ziek was. Vervanger Edwin Huisman hoefde echter niet in actie te komen.

Luuk van Eeuwen gaf zijn visitekaartje af door in de eerste partij met overtuigende cijfers (6-2, 6-0) te winnen. Daarna deed Rob van den Berg het in de eerste set nog eens dunnetjes over, maar na zijn 6-1 overwinning haperde de Krimpenaar. In de tweede set kwam hij met 2-5 achter. Van den Berg kromde de rug en won alsnog via tiebreak met 7-6.

Joeri Ertner scoorde het vierde punt van TCK. Dat was voldoende voor de overwinning, waarna beide teams afzagen van de dubbelpartijen.

TCK is door de overtuigende zege wederom doorgedrongen tot de halve finales, die op 22 juni in Santpoort worden gespeeld.

De Krimpenaren treden dan aan tegen Delftse Hout. Dan zijn Bart van den Berg en Thorsten Sollie normaal gesproken weer van de partij.

Als TCK wint, staan de Krimpenaren in de finale. TCK won twee keer eerder de nationale titel in de topklasse en is er op gebrand om voor de derde maal de beker met de grote oren in de wacht te slepen.

Rob van den Berg waarschuwt echter voor euforie: "Delftse Hout is een sterke opponent. Die zetten we niet zomaar opzij."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }