Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven

Bergambacht krijgt overwinning in derby niet cadeau

  •   415 keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT/AMMERSTOL • Bergambacht won zaterdag met 3-0 van Ammerstol. Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het niet. Bergambacht had veel moeite met het stug verdedigende Ammerstol, dat als het kon er gevaarlijk uit kwam.

De thuisclub hield zich voor rust namelijk niet aan het strijdplan van trainer Bert Potuyt en liep zich constant vast op de fysiek sterkere 'buurman'. "Mijn opdracht was om de bal rond te laten gaan en de linies ver van elkaar te laten spelen," vertelde Potuyt licht geïrriteerd. "Dat gebeurde niet. Onze aanvalslinie liep zich constant vast. In persoonlijke duels leggen wij het vaak af en kan er bij balverlies een gevaarlijke tegenaanval ontstaan. Gelukkig viel dat mee, want de defensie gaf weinig kansen weg."

Bergambachtenaar Etienne van den heuvel zocht inderdaad te vaak zijn directe tegenstander Yannick Hogendoorn op, die als het moest aan de noodrem trok. Arbiter Rens Wijnands, die prima floot, toonde bij dit soort acties geen kaarten. Zo ontstond een mannelijke pot voetbal, dat ondanks het veldoverwicht van Bergambacht alle kanten op kon.

"Dit was een kolfje naar onze hand," merkte Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong op. "We konden dankzij uitstekend keeperswerk van Koen van der Schee gemakkelijk de nul houden en loerden op die ene kans die altijd komt."

En die kwam er. Vlak voor rust verschalkte Mick de Lange Bergambacht-doelman Roy Pons, maar Kelvin Potuyt bracht redding op de doellijn. Kort daarna verzuimde Van den Heuvel tot tweemaal toe Bergambacht op voorsprong te schieten. Van der Schee bleek een te grote sta-in-de-weg.

In de tweede helft had de gastheer de wind schuin mee, waardoor Ammerstol er nog amper uit kwam. Erik Kuiper brak de ban met een fraai afstandsschot, dat via de vingertoppen van de Ammerse doelman en de lat in de touwen verdween. "Beide trainers spreken van een zondagsschot, maar het was een bewuste poging," aldus de schutter. "Ik zag twee Ammerse verdedigers, die twijfelden welke keuze zij moesten maken om mij af stoppen. Ik haalde meteen uit."

Invaller Luuk Bouter bracht met twee treffers de marge op drie. In de slotfase kreeg Ammerstollenaar Maher Al Kaabi een rode kaart van arbiter Wijnands wegens het 'onheus bejegenen' van Dennis Hordijk, die voor het nemen van een hoekschop plots in het zestienmetergebied ter aarde stortte.

"Dit is wel een terechte nederlaag," erkende Ammerstol-aanvoerder Jesse de Bruin. "We stonden achterin goed, maar kregen het steeds zwaarder. Naarmate de openingstreffer uitbleef, groeide ons zelfvertrouwen. Etienne Niestadt en Mick de Lange kregen kansen om te scoren. Het rake afstandsschot van Erik Kuiper kwam aan als een mokerslag. Vanaf dat moment speelden we een verloren wedstrijd."

Wim Kroone

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }