Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Lopik wint eindelijk van Benschop

  •   438 keer gelezen   Sport

BENSCHOP • SV Lopik won onder koude omstandigheden in en tegen Benschop de sportieve streekderby met 0-1. Ardy de With kopte in een matige wedstrijd vijf minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen.

Hiermee maakte Lopik een einde aan een reeks van vijf verloren derby's de afgelopen drie seizoenen.

Dit keer hadden de bezoekers het beste strijdplan. De spitsen Jordi Keja en Ardy de With zorgden ervoor dat Benschopper Niels Beeres niet aan opbouwen toekwam. Spelmaker Martijn de With werd op het middenveld op de huid gezeten door Davy Boon, waardoor zijn passes uitbleven en goalgetter David Verweij niet in kansrijke positie gebracht kon worden. Een tegenvaller was alleen het afhaken in de warming-up van spelmaker Jonathan Werrie, die met een knieblessure kampt.

Steekspel
Er ontstond een tactisch steekspel, dat voor de honderden toeschouwers niet aantrekkelijk was. SV Lopik bouwde rustig op en de thuisclub loerde op een snelle uitbraak na Lopiks balverlies. Af en toe trokken beide partijen aan de noodrem, waartegen arbiter Eren Nurettin uit Vleuten met een aantal gele kaarten adequaat optrad.

"We wilden hier dolgraag eens een goed resultaat neerzetten," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "Bovendien hebben we de punten hard nodig."

Jonathan Werrie was met een ingezwachtelde knie bereid om het laatste uur voor zijn rekening te nemen. Hij kan met zijn acties een wedstrijd doen kantelen. "Het was meer een beetje aanrommelen wat ik deed," merkte Werrie lachend op. "Maar ik rook een mogelijke zege, omdat bij Benschop het geloof in een overwinning verdween. Dit is de eerste keer dat ik als senior van Benschop win. Dat voelt ontzettend goed."

Kans
SV Lopik kreeg de zege niet cadeau. Pas na een uur (!) spelen ontstond de eerste doelrijpe kans, maar Jeroen Roodenburg verzuimde Benschop op voorsprong te zetten. Hij pegelde de bal uit een voorzet van de rappe Benschopper Patrick Maton naast het doel van Twan Schimmel.

Aan de andere kant maakte Benschop-doelman Mitchel van Oort een ziedend schot van Werrie onschadelijk. De wedstrijd leek op weg naar een doelpuntloos einde, totdat Ardy de With raak kopte.

"Voor mijn gevoel was een gelijkspel het maximale resultaat," aldus Benschop-trainer Emanuel Sluis. "Ik vond dat Lopik meer energie in de wedstrijd stak. Hun zege is dan ook terecht, al baal ik ontzettend van de nederlaag."

De thuisclub vatte de nederlaag sportief op. Benschop-speler Reda Reddam, die lange tijd geblesseerd was en langs de lijn toekeek, gunde zijn oude ploeggenoten de zege wel. Vorig jaar maakte hij deel uit van het Lopikse elftal dat na een (in)spannende nacompetitie naar de tweede klasse promoveerde. "Benschop is nu mijn club, maar het succesvolle jaar bij Lopik zal ik nooit vergeten."

De Lopikse fans, die in al die jaren tot afgelopen zaterdagmiddag klokslag 16.10 uur de stekelige op- en aanmerkingen van de Benschoppers moesten aanhoren, konden na het laatste fluitsignaal eindelijk hun plaaggeesten een koekje van eigen deeg geven.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }