• Het team van RAC 41.
• Het team van RAC 41.

Wayne Tessels opnieuw van start in de 24 uur van Le Mans

Sport 313 keer gelezen

LOPIK • Wayne Tessels gaat voor de tweede keer de 24 uur van Le Mans voor motoren rijden, een wedstrijd die deel uitmaakt van de World Endurance kalender. 

Tijdens zijn eerste deelname –in 2017- liet de coureur uit Lopik een goede indruk achter, ondanks dat de finish niet werd gehaald vanwege een technisch mankement.

Mede door dit optreden kreeg Tessels een aanbieding om voor de komende editie van start te gaan met RAC 41, een Frans team dat uitkomt in de Superstock klasse. De equipe wordt ondersteund door Honda Frankrijk, waarbij Tessels een combinatie vormt met twee sterke coureurs: de Fransman Guillaume Antigua en de Tsjech Jan Halbich. Het RAC 41 team gaat rijden met een Honda CBR 1000RR.  

De 24 uur van Le Mans wordt verreden op zaterdag 20 en zondag 21 april.

Wayne Tessels: 'Ik erg blij met deze kans. Ik heb in het verleden al tegen mijn teamgenoten Guillaume (Antigua) en Jan (Halbich) gereden in andere kampioenschappen, zoals in de World Supersport, EK Superstock en het IDM. Ik denk dat we met dit team mee kunnen doen om de prijzen."

De Lopikse coureur zit momenteel middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wyane: "Ik ben hard aan het trainen. Onder andere in de sportschool, maar daarnaast zit ik ook veel op de mountainbike en ben ik aan het hardlopen. Ik kijk er erg naar uit om binnenkort weer op motor te stappen en aan een mooi seizoen te beginnen. Binnenkort wil ik mijn overige plannen presenteren voor het komende seizoen." 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden