Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Carla van Bohemen tussen haar collega-kilometervreters.
• Carla van Bohemen tussen haar collega-kilometervreters. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Bekers voor kilometervreters De Waardrenner

  •   274 keer gelezen   Sport

KRIMPENERWAARD • Carla van Bohemen en Herman Dam mogen zich een jaar lang tooien met de titel 'Kilometerkampioen van Toerfietsclub De Waardrenner'. Zaterdagmiddag kregen de twee een beker overhandigd vanwege hun totaalaantal kilometers over 2018.

Carla van Bohemen versloeg al haar clubgenoten met een imposante afstand van 18.504 kilometer. Herman Dam bleef daar nipt bij achter. Hij bracht het tot een evenzeer tot de verbeelding sprekende afstand van 18.408 kilometer. "Dat zijn cijfers, hè", stelt Adri Boele, sinds jaar en dag pr-man van de streekclub, vol bewondering vast.

Duidelijk is ook dat TC De Waardrenner haar leden en andere fietsliefhebbers ruimschoots in de gelegenheid stelt om kilometers te maken. Op vrijwel elke dag van de week is er wel wat te beleven voor toerfietsers. "Ook dit winterseizoen", stelt Boele. "Elke woensdag is er een clubrit vanaf restaurant De Loet bij Lekkerkerk en iedere zaterdag vanaf My Healthclub in Krimpen aan den IJssel."

Ook op woensdagen wordt er gefietst. "Dat gebeurt in twee groepen, voor respectievelijk de rustige rijder en de wat snellere fietsers. En op zaterdag fietsen we in een wat lager tempo vanuit De Loet."

Het nieuwe voorjaar- en zomerseizoen start op 9 maart met de welbekende Driewaardentocht, waarbij gekozen kan worden uit afstanden van 45 tot en met 175 kilometer.

Er staan in 2019 in totaal negen tochten op het programma. Alle informatie: http://www.tcdewaardrenner.nl

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }