Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Spirit terug in tweede klasse

Sportt 1.149 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit is tweedeklasser na een 5-1 zege op Rijnmond Hoogvliet Sport. Daarmee bekroonde het team van trainer Richard van Cappellen een sterke eindfase. Al na één seizoen keren de 'Kanaries' terug naar het niveau waarop zij wensen te acteren.

Hoewel de 5-1 overwinning enigszins geflatteerd was, verdiende Spirit de zege op Rijnmond Hoogvliet Sport ten volle. De ploeg toonde meer teamverband dan de tegenstander en sloeg op de juiste momenten toe. Daarbij kreeg Spirit enige hulp van RHS-doelman Arjan Jongerius, die een zwakke indruk maakte en bij de derde treffer opzichtig blunderde.

Het gejuich van spelers en aanhang was na afloop tot ver in de regio te horen. Menigeen slaakte een zucht van verlichting na een lang seizoen, dat uiteindelijk met promotie bekroond werd. "We gingen steeds beter voetballen en bovendien scoren", analyseerde trainer Richard van Cappellen. "Je zag de ploeg groeien. Na het behalen van de derde periodetitel wist ik dat we goede kans hadden om de nacompetitie te overleven. Dat is gelukt en daarom gaan we nu lekker feest vieren."

Spirit kwam overigens langzaam op gang. Rijnmond Hoogvliet Sport was in het begin agressiever en gaf de verdediging van de geel-witten handenvol werk. Met name Lorenzo Kranenburg was een aanvallend wapen. Spirit-vleugelverdediger Robbin Brouwer moest diep gaan om deze snelle rechterspits bij te kunnen houden. Het koste Brouwer niet alleen een gele kaart, maar later in de wedstrijd ook nog eens kramp in beide benen. De Schoonhovenaar moest na ruim een uur de strijd staken. "Ik had waarschijnlijk teveel gegeven. Het licht ging uit bij mij."

Spirit, dat spelbepaler Eric Jansen miste vanwege een schorsing, stelde orde op zaken. Steeds vaker werden de aanvallers met passes bediend. RHS bleek niet over een waterdichte afweer te beschikken. Tim van der Zee toonde dat aan met enkele vlotte passeerbewegingen en een prima voorzet aan Ruben Slooff: 1-0. Die tik dreunde even na bij de ploeg uit Hoogvliet, want niet veel later zorgde Julian Rook op aangeven van Kevin Kriek voor de tweede Ouderkerkse treffer. Vlak voor rust voorkwam uitblinker Anton de Koning met een fraaie sliding een doelpunt voor RHS.

In de tweede helft had Ruben Slooff de 3-0 op zijn schoen, maar tot afgrijzen van de supporters mikte hij op luttele meters van het doel naast de paal. Dat had fatale gevolgen kunnen hebben, want RHS kwam in de 60ste minuut op 2-1 door een fraai schot van Justin Snijders. Soirit wankelde even, maar kwam goedkoop op 3-1. De bal werd na een vrije trap van Tim van der Zee door iedereen gemist. Ook doelman Jongerius brandde er zijn handen niet aan. De bal verdween in de verre hoek.

Daarmee was de strijd gestreden. Hoewel RHS enkele pogingen deed om het verschil te nivelleren, vielen de goals aan de andere kant. Eerst kapte invaller Kevin Guttink de defensie uit om daarna simpel 4-1 binnen te schieten. Daarna ging doelman Jongerius opnieuw in de fout door de bal te zacht weg te stompen. Ruben Slooff profiteerde dankbaar: 5-1. Spirit is weer tweedeklasser.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden