Afbeelding

Koguryo scoort op Open Zeeuwse Taekwon-do kampioenschappen

Sportt 439 keer gelezen

MIDDELBURG/KRIMPEN AAN DE LEK • De Koguryo-coaches Chiel Rombout en Shannon Wouters kijken tevreden terug op de Open Zeeuwse Taekwon-do kampioenschappen in Middelburg.

Ruim 500 sporters van 24 clubs uit België en Nederland streden om de titels.

Eerste plaatsen waren er namens de delegatie uit Krimpen aan de Lek voor Isa Groeneveld (tuls jeugd), Pia Labrie (klasse A-160 cm), Mellua Tupamahu (hoogspringen klasse A-140 cm), Merel de Rijke (klasse A-170 cm) en Nina Meppelder (klasse +65 kilo).

Fenne Diefenbach en Merel de Rijke schakelden iedereen uit in de klasse A-170 cm. Beiden maakten er een mooie finale van, die uiteindelijk in het voordeel van Merel werd beslist.

Ook in de senioren dames A-klasse -62 kg werd het een eindstrijd tussen twee Koguryo vrouwen. Liza Mauritz en Sam Delrock streden hier om de titel, die uiteindelijk werd gewonnen door Liza.

Andere ereplaatsen waren er voor Merel de Rijke (2e in de jeugd A-klasse), Mellua Tupamahu (2e bij A-klasse sparren-150 cm), Isa Groeneveld (3e in deze klasse), Amy den Boer (3e in de drukbezette klasse B-140cm) en Fenne Diefenbach (2e in klasse A-170 cm).

Ook bij het sparren voor teams lieten de sporters van Koguryo zich gelden. Het meisjes jeugdteam werd eerste door in de finale met maar liefst 12-0 te winnen. Ook het dames juniorenteam was voor iedereen te sterk en werd eerste. 

Het damesteam van Koguryo werd tweede door een diskwalificatie van international Liza Mauritz wegens 'hard contact'. Een beslissing, waar de Koguryo-coaches hun vraagtekens bij zetten, maar die uiteraard werd gerespecteerd.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Overhandiging van de cheque.
Johannes Calvijnschool steunt Krimpense Voedselbank met cheque van 10.000 euro Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 20 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden