• Anne de Ruiter: 'De vorm is prima'.
• Anne de Ruiter: 'De vorm is prima'.

Anne en Minne dromen van de regenboogtrui

Sportt 365 keer gelezen

REGIO • De junioren Anne de Ruiter en Minne Verboom nemen volgende week deel aan het WK wielrennen in het Noorse Bergen. De Polsbroekse juniorvrouw Anne de Ruiter start zowel op de tijdrit als in de wegwedstrijd. Krimpenaar Verboom rijdt alleen op de weg.

Na een succesvol EK in het Deense Herning, waar beide 17-jarige talenten zich konden meten met de Europese top, staat er in Noorwegen opnieuw een uitdaging te wachten voor het duo, dat in trek is bij de grote Nederlandse wielerploegen.

Hoe hebben jullie de vier weken na het EK overbrugd?
Anne: "Ik heb eerst rust gepakt en heb inmiddels twee trainingskampen met de nationale selectie achter de rug. Ik reed slechts één wedstrijd in Limburg, waar ik bij een valpartij betrokken was en zodoende geen resultaat kon neerzette. De vorm is prima."

Minne: "Na het EK won ik in Frankrijk meteen de Ronde de Vallée en nam toen twee weken rust. In de twee klassiekers daarna miste ik de scherpte, alhoewel ik wel goede benen had. Nu bereiden we ons met de nationale selectie op Papendal voor op het WK."

Met welk resultaat zijn jullie tevreden op het WK?
Anne: "Op maandag 18 september hoop ik op de tijdrit bij de beste tien te eindigen. In de wegwedstrijd, die op vrijdag 22 september verreden wordt, heb ik een dienende rol. Onze kopvrouw Lorena Wiebes, die heel rap is, is een van de favorieten voor de wereldtitel. Mocht zij in de finale op het zware parkoers er niet bij zitten, dan hoop ik voor mijn eigen kansen te mogen gaan."

Minne: "In onze ploeg hebben we geen uitgesproken kopman voor de wegwedstrijd van zaterdag 23 september. In de finale beslist de wegkapitein hoe we de wedstrijd in ons voordeel kunnen afsluiten. Tijdens het EK had ik die rol. De droom van ons team is het veroveren van de regenboogtrui. Als ik die kans krijg, grijp ik hem met beide handen aan."

Staan de grote ploegen in de rij om jullie volgend seizoen als eerstejaars belofte in te lijven?
Anne: "Er zijn contacten met teams, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Ik hoop in een ploeg terecht te komen, waarin ik de aansluiting met de nationale vrouwentop kan maken.

Minne: "Volgend seizoen rijd ik niet meer in het clubshirt van de Utrechtse wielervereniging De Volharding, waar ik het prima naar mijn zin heb gehad. Ik mag nog niet bekend maken bij welke ploeg ik me verder ga ontwikkelen. De overstap van junior naar belofte is best zwaar. Ik denk dat ik wel een paar jaar nodig heb om op dit niveau met de besten mee te kunnen."

Jullie studeren allebei. Hoe combineer je dat met de wielersport?
Anne: "Ik ben een paar keer in Utrecht, waar ik een HBO-opleiding Social Work volg, geweest. Ik krijg vrij voor mijn trainingskampen en het verblijf in Noorwegen. Daarna ga ik vol aan de slag."

Minne: "Ik volg in Rotterdam een HBO-opleiding Bedrijfseconomie en heb de eerste week de lessen gevolgd. Voor mijn deelname aan het WK ben ik uitgeroosterd. Gezien het programma moet ik eind september moeiteloos aan kunnen sluiten."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 6 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 8 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden