Afbeelding

Carlo Boszhard helpt leerlingen Kortland met musical

Algemeen 304 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leerlingen van de Krimpense basisschool Kortland leggen deze week de laatste hand aan hun afscheidsmusical 'TV Kantine de musical'. Niemand minder dan Carlo Boszhard - de bedenker van de musical - kwam donderdag langs om ze te helpen.

De kinderen hebben de afgelopen vier maanden teksten en liedjes voor de musical ingestudeerd. Daarin spelen ze bekende Nederlanders als Frans Bauer, Mike de Boer, Britt Dekker en Marijke Helwegen. Die laatste rol heeft Alexandra Kojik (12) op zich genomen. Hoewel ze haar teksten al goed kent, wist Carlo haar toch wat bruikbare tips te geven. Zo laat ze na afloop weten. "Ik praatte iets te zachtjes en moest van hem wat uitbundiger spelen. Bijvoorbeeld heel hard 'roekoe' roepen. Nou, dat gaat me nu wel lukken!"

Knalrood

Bobbi Hudepohl (12) was best zenuwachtig voor de les. "Er komt natuurlijk niet elke dag een bn'er op je school, maar hij was echt superaardig en grappig." Bobbi lag tijdens de les krom van het lachen. Vooral toen meester Jasper van Leeuwen de opdracht kreeg om René van der Gijp na te doen. "Dat doet -ie altijd in de klas, maar nu durfde hij niet. Hij werd knalrood! Wij wisten hem over te halen. Toen de meester uiteindelijk Van der Gijp nadeed, lag Carlo echt op de grond van het lachen."

Verschillen

Klasgenoot Julian Hendriks (12) is ervan overtuigd dat ouders en familie gaan lachen tijdens de uitvoering van 'TV Kantine de musical'. Vooral omdat de rollen zoveel van elkaar verschillen. "Gerard Joling gedraagt zich bijvoorbeeld heel uitbundig en overdreven terwijl Peter R. de Vries weer ontzettend serieus is. Dat maakt het echt een leuke voorstelling. Ik weet zeker dat wij de leukste musical spelen van alle basisscholen hier uit de buurt."

De uitvoering van de musical is op 16 en 17 juli op de locatie aan de Ouverturelaan.

Later meer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden