• Impressietekening van de nieuwbouw.
• Impressietekening van de nieuwbouw. Foto: Verstoep Bouwkundigen

Unieck Zorg gaat voor nieuwbouw

Algemeen 1.080 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Unieck Zorg gaat voor nieuwbouw aan De Hem. De wens is te komen tot twee kleinschalige woongroepen met acht studio's en twee woonkamers waar de groepsmomenten kunnen plaatsvinden.

 "In samenwerking met Verstoep Bouwkundigen hebben we een mooi plan ontwikkeld", zegt Gerben van Roest, directeur van Unieck Zorg.  "Aan de Hem te Bergambacht, op de grens van Schoonhoven, willen we twee kleinschalige woongroepen realiseren met acht studio's. Dit worden studio's die ruimer en moderner zijn dan we nu aan kunnen bieden, met voor iedereen een eigen huisnummer en eigen nutsvoorzieningen."

Daarnaast voorziet het plan in twee woonkamers, waar de 'groepsmomenten' plaatsvinden, zoals gezamenlijk koffie drinken, eten, een spelletje doen en een gesprek. Van Roest: "Op de eerste etage worden twee keer vier appartementen gebouwd. Buitenom maken we ruimte voor een moestuin en fruitbomen en wordt er een ruime dagbestedingsruimte gecreëerd."

Volgens Van Roest heeft de gemeente toegezegd medewerking te verlenen aan het plan. "De volgende stap is het verzorgen van de formele aanvraag. Al met al een traject dat enkele maanden tijd vraagt. Als dat allemaal rond is, kunnen we gaan bouwen. Het is op dit moment moeilijk in te schatten wanneer dat zal zijn, laat staan wanneer we het gebouw kunnen betrekken."

Verhuizen
Unieck Zorg moet de huidige locatie aan de Achterwetering verlaten. De activiteiten van de zorginstelling op deze plek zijn volgens het gemeentebestuur al enkele jaren strijdig met het bestemmingsplan.

"Zoals we nu voor ogen hebben, zullen we onze locatie aan de Achterwetering opheffen en de locatie aan de Provincialeweg aanhouden", aldus de directeur van Unieck Zorg.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden