• Nelleke Noordervliet.
• Nelleke Noordervliet.

Nelleke Noordervliet te gast in bibliotheek Schoonhoven

Algemeen 305 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Oktober is de Maand van de Geschiedenis, waarin 'Zij/Hij' centraal staat. Vanwege dit thema is schrijfster Nelleke Noordervliet op woensdag 16 oktober te gast in de bibliotheek in Schoonhoven.

Met haar grote oeuvre wordt Noordervliet gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijfsters. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. Uit haar werk spreekt steeds de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.

MeToo
Nelleke Noordervliet sluit in haar lezing aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Zij/Hij. De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima's in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand van de Geschiedenis terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd? Vrouwen hebben altijd zo'n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch kennen we vooral de namen van mannen uit het verleden.

Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht kregen, gaat Noordervliet op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Het vrouwelijk perspectief staat voorop, maar er is ruimte voor al het andere. Van heksenvervolgingen tot de moedermavo en van Jacoba van Beieren tot Saartjie Baartman.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Boekhandel Bruna is aanwezig met een boekenstand en Nelleke Noordervliet signeert in de pauze. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegangskaarten zijn te koop bij de bibliotheek voor 15 euro (voor bibliotheekleden 10 euro).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 3 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 5 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden