Afbeelding

Lenie Geleijnse stroomt in bij Gemiva

Algemeen 963 keer gelezen

LEKKERKERK/AMMERSTOL • Werken met mensen met een beperking en paarden. Die bijzondere combinatie leek Lenie Geleijnse wel wat. De 53-jarige inwoonster van Lekkerkerk zag die wens in vervulling gaan bij manege De Hoekse Gang in Ammerstol, waar zij - na jaren in de bijstand - zorg combineert met een opleiding op mbo3-niveau aan het Albeda College in Rotterdam.

"Het was best wennen", gaf ze toe tijdens een bijeenkomst op het stadhuis van Schoonhoven. Daar werd ze door wethouder Jan Vente (Sociale Zaken), projectleider Jan van Kleef en vertegenwoordigers van Gemiva gepresenteerd als eerste instromer van het Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard in de zorgsector. Dit samenwerkingsverband van gemeente, scholen en ondernemers tracht langdurig werklozen weer aan het werk te krijgen.

Aanstelling
Geleijnse had ervaring opgedaan bij pensionstal Brand in Lekkerkerk. Ze draaide op De Hoekse Gang eerst als leerling mee om kennis te maken met specifieke zorg. Haar aanpak zorgde voor zoveel vertrouwen van beide kanten, dat dit leidde tot de aanstelling bij Gemiva. "Ik ben blij dat ik bij deze organisatie terecht ben gekomen. Ik kreeg volop steun en werd regelmatig een spiegel voorgehouden door mijn begeleidster Kristel Kroonenburg. Het had kunnen leiden tot vrijwilligerswerk, maar ik voldeed aan de eisen en wil me nu verder ontwikkelen in dit vak."

Wethouder Jan Vente feliciteerde de trotse medewerkster van Gemiva met haar baan. "Klanten van de afdeling Sociale Zaken geven aan affiniteit met beroepen in de zorg te hebben en zich daar ook in te willen scholen. Vanwege de strenge instroomeisen is dit niet eenvoudig. Lokale partner Gemiva toonde zich in het laatste kwartaal van 2018 bereid om mee te werken aan een pilot. Vier cliënten van het Leerwerkbedrijf zijn hier aan de slag gegaan."

Kans
Binnen het Leerwerkbedrijf worden meer projecten bedacht waardoor langdurig werklozen en zij-instromers de kans krijgen om een beroepsopleiding te volgen om aan de slag te kunnen. De Müller Academy in Lekkerkerk, die zich richt zich op de sector Transport en Logistiek, is een ander recent voorbeeld van deze succesvolle samenwerking.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 3 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden