Enquête over wonen in Krimpen aan den IJssel

  •   847 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Inwoners van Krimpen aan den IJssel worden uitgenodigd om mee te denken over het onderwerp 'wonen'. Zij krijgen rond 17 september per post een unieke code doorgestuurd waarmee zij digitaal een enquête kunnen invullen.

Wethouder Kirsten Jaarsma van wonen hoopt dat veel inwoners de vragenlijst invullen. Dit omdat het een belangrijk onderwerp betreft. "Wonen is meer dan alleen het hebben van een dak boven je hoofd. Het gaat ook om de leefomgeving; de veiligheid en leefbaarheid van de buurt. Zijn inwoners bijvoorbeeld tevreden over het aanbod van voorzieningen, zoals winkels, sportaccommodaties of scholen?"

Jongeren
Speciale aandacht is er voor Krimpense jongeren vanaf 17 jaar die van plan zijn om op zichzelf te gaan wonen. Zij kunnen via www.onderzoekbewoners.nl eveneens een enquête invullen. Een code is hiervoor niet nodig. Op deze manier kunnen de jongeren aangeven wat hun wensen zijn als zij zich nu of in de toekomst in Krimpen aan den IJssel willen settelen.

Het resultaat van het woningmarktonderzoek wordt met inwoners, de vier woningcorporaties én de gemeenteraad gedeeld. De uitkomsten zijn (mede) input voor de woonvisie die er in het voorjaar van 2020 moet liggen. Naar verwachting worden er tussen nu en 2030 zo'n 500 woningen gebouwd in Krimpen aan den IJssel. Jaarsma: "We willen graag een evenwichtige woningvoorraad die toekomstbestendig én voor elke levensfase is. Daarnaast moeten aan ons huidige woonaanbod ook aanpassingen worden gedaan in het kader van duurzaamheid."

Wie de vragenlijst liever op papier wil ontvangen en per post wil versturen, kan de vragenlijst telefonisch of per e-mail opvragen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }