Oude Haven Concert, Schoonhoven.
Oude Haven Concert, Schoonhoven. Foto: PR

22ste Oude Haven Concert

Algemeen 486 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Op zaterdag 7 september staan de stoeltjes weer langs de Oude Haven in Schoonhoven voor de 22ste editie van het Oude Haven Concert. Wat destijds zeer bescheiden begon is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste muzikale evenementen van Schoonhoven met een groot podium over de Oude Haven en maar liefst 600 zitplaatsen.

"We hebben voor muziekliefhebbers weer een aantrekkelijk programma weten samen te stellen. En dat op de meest sfeervolle locatie in de historische binnenstad", vertelt Connie van Dorst van Stichting Schoonhoven Klassiek enthousiast. "De eerste muzikale verrassing komt van BRISK Recorder Quartet Amsterdam, een kwartet dat op het podium verschijnt met een enorme verzameling blokfluiten, die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn."

Met het Rubens Consort komt de organisatie tegemoet aan het verzoek om meer klassieke muziek in het programma op te nemen. "Dit eigentijdse collectief van bevriende topmusici heeft een gedeelde passie voor en specialisatie in kamermuziek. Samen vertolken zij meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis. De uitsmijder van de avond is het speciaal voor deze 22ste editie samengestelde 'Oude Haven Gitaarorkest', ofwel tien virtuoze gitaristen."

De toegang is gratis, maar kom vooral op tijd, waarschuwt Connie van Dorst: "Inlopen kan vanaf 20.30 uur, het concert start om 21.00 uur. Er zijn 600 vrije plaatsen en een aantal gereserveerde plaatsen voor de sponsors van het concert. Stoelen staan opgesteld langs beide zijden van de Oude Haven. Na afloop is er de gezellige afterglow op het Kazerneplein voor het Zilvermuseum."

Classic for Kids
Het kinderconcert Classic for Kids gaat dit jaar niet door.

De afgelopen jaren verzorgde een aantal musici van het Oude Haven Concert ook een optreden voor de kinderen in de middag. Schoonhoven Klassiek-bestuurslid Loek van der Kolk: "Dat is dit jaar helaas niet gelukt. Een alternatief programma bleek op de korte termijn niet haalbaar. Daarom hebben we besloten om Classic for Kids dit jaar af te blazen."

Kinderen hoeven zich wat Van der Kolk betreft overigens niet te vervelen op zaterdag 7 september. "Zij kunnen zich van 13.30 tot 18.30 uur vermaken bij het Kidzprogramma van City Beats. Voor komend jaar werken we met diverse lokale partijen aan een nieuw concept voor Classic for Kids."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden