• Wencke Boerrigter en Jos Huizinga proosten op de overdracht.
• Wencke Boerrigter en Jos Huizinga proosten op de overdracht. Foto: wijntjesfotografie.nl

Wisseling van de wacht bij jubilerende Rotary

Algemeen 1.079 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Statutair dient een voorzitter van de Rotary na drie jaar plaats te maken voor zijn of haar opvolger. Wencke Boerrigter geeft in het jubileumjaar haar hamer over aan Jos Huizinga.

De voorzitter van de Rotary Schoonhoven is volgens eigen zeggen 'niet meer dan een tandwiel in een groter geheel', maar je moet er wel tijd voor vrijmaken en activiteiten ontplooien. "Je doet het er niet even bij", zegt Wencke Boerrigter op het zonnige terras van restaurant Belvedère.

Volgens de statuten behelst het voorzitterschap een periode van drie jaar, waarbij de preses een jaar wordt ingewerkt, een jaar de voorzittershamer hanteert en een jaar de tijd neemt om zijn of haar opvolger in te werken. Daarom heeft Wencke Boerrigter op 1 juni afscheid genomen om plaats te maken voor Jos Huizinga. Voor beiden aanleiding om deze wisseling van de wacht toe te lichten en samen stil te staan bij het zestigjarig bestaan van de Rotary Schoonhoven.

Drukke agenda
Wencke Boerrigter is werkzaam als uitgever en Jos Huizinga is wethouder van de gemeente Zwijndrecht. Volgens de voormalige en nieuwe voorzitter is betrokkenheid het sleutelwoord van de club. "Feitelijk is de Rotary Schoonhoven met 36 leden een kleine club met enkele vaste onderdelen. Het wekelijkse samenzijn in restaurant Belvedère met borrel en diner hoort daar zeker bij. Dan bespreken we met de verschillende commissies de wensen en activiteiten voor het komende jaar en houdt één van de leden een voordracht over een willekeurig onderwerp. Soms betreft het zijn eigen levensloop. Zulke bijeenkomsten versterken de onderlinge band. Veel leden hebben op hun specialisme de nodige ervaring opgedaan en willen die graag delen met de rest. Deze vergaderingen op donderdag worden zelden overgeslagen, ook al heeft menigeen een drukke agenda", zegt Wencke Boerrigter.

Een servicegerichte club die mensen, verenigingen, cultuur of scholen door middel van sponsoring een bemoedigend zetje in de rug geeft. Zo omschrijven Huizinga en Boerrigter de ideële kant van de Rotary.

"Denk aan 'Wandelen voor Water', waarbij leerlingen van basisscholen ter sponsoring van waterprojecten in ontwikkelingslanden zes kilometer afleggen met zes liter water op hun rug en sollicitatietraining en speeddating om scholieren in het middelbaar onderwijs voor te bereiden op toekomstige beroepen. We sponsorden de jeugdafdeling van toneelvereniging Arto Post Laboro om jongeren te interesseren voor kunst en cultuur en met de uitvoering van 'Messiah' haalden we geld op voor Mercy Ships. Dat prachtige concert staat dit jaar overigens wederom op het programma, maar nu in de Bartholomeuskerk."

Uitbreiding van de activiteiten krijgt prioriteit van de jubilaris. Jos Huizinga: "Voor mooie projecten moet je meedenken en meedoen. Je wordt niet lid van de Rotary om even te borrelen, maar om collectief stappen te zetten."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden