• Lekker voetballen tijdens het trainingskamp bij VV Haastrecht.
• Lekker voetballen tijdens het trainingskamp bij VV Haastrecht. Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrecht koestert Valencia voetbalkamp

Algemeen 938 keer gelezen

HAASTRECHT • Met tuinslangen en extra waterpunten aan de rand van het kunstgrasveld bood VV Haastrecht voldoende verkoeling voor zo'n negentig pupillen en junioren, die zich vermaakten met de trainingen van oefenmeesters van de Spaanse topclub Valencia.

"We hadden een aantal maatregelen genomen om de extreme hitte het hoofd te bieden", zegt organisator Ruud de Bruijn van VV Haastrecht. "Kortere trainingen, meer drinkpauzes en spontane douches. Daar kom je een heel eind mee. We hebben enige ervaring met het fenomeen hittegolf. Ook tijdens de vorige voetbalkampen vielen de mussen van de daken. En ook dat hebben we overleefd. De jeugd had overigens minder last van het warme weer dan wij ouderen. Ik hoorde niemand hardop klagen."

Bijdrage
Trotse opa's lieten zich niet kisten en volgden de acties van hun kleinzoons of kleindochters te volgen. Enkele grootvaders namen zelfs de bijdrage van 170 euro voor het driedaagse trainingskamp voor hun rekening. Nijs van VV Cabauw vond dat zo leuk, dat hij z'n voetbalschoenen weer opzocht. Volgens zijn moeder is Nijs eigenlijk niet zo fanatiek. "Maar hij liet dit toch niet schieten."

Het inschrijfgeld is een behoorlijk bedrag, maar daar horen ook tenue, bidon, lunch en gezonde tussendoortjes. "Een jongen of meisje wordt na afloop door de trainers geselecteerd om drie dagen Valencia te bezoeken en de spelers te ontmoeten", legt Ruud de Bruijn uit.

Voor de jeugd is die prijs bijzaak. Ondanks de hitte bood voetballen met leeftijdsgenoten veel plezier. Vraag het maar aan de zusjes Karina, Saskia en Anouk Verdoold van VV Stolwijk. Karina doet reeds voor de derde keer mee. "Ik ben nu 14 jaar oud. Dan moet je officieel stoppen, maar liever zou ik volgend jaar weer meedoen", zegt ze. Ook de familie Vink, eveneens voetballend bij Stolwijk, was ruim vertegenwoordigd in Haastrecht. Finn, Tijn en Robin Vink werkten zich in het zweet, maar maalden daar niet om.

Positiespel
Pupillen van 6 tot 12 jaar en junioren tot en met 14 jaar oefenden in een kleine groepjes voortdurend met de bal op positiespel, dribbels, samenspel en afronden op het doel. Die vaardigheden werden steeds afgewisseld met partijtjes. "Het is een vorm van presentatie. Ze voetballen met volslagen vreemden, maar dat is geen punt", weet Yorick Lammers, keeperstrainer van eersteklasser Winterswijk. "Dit kamp kent ook een sociale component. Na drie dagen is iedereen bevriend met elkaar."

Ruud de Bruijn zag het met glimmende ogen aan. "Toen ik de Valencia-organisatie verzocht om Haastrecht in het trainingsprogramma op te nemen, was men huiverig. Met m'n grote waffel is het toch gelukt om de trainers naar Haastrecht te halen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden