Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De stadsbrug moet de Van Brienenoordbrug ontlasten.
• De stadsbrug moet de Van Brienenoordbrug ontlasten. (Foto: Rijkswaterstaat/Harry van Reeken)

Geen brug bij Krimpen aan de Lek: Algeracorridor wordt aangepakt

  •   1780 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Er komt geen brug tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. De provincie Zuid-Holland geeft nadrukkelijk prioriteit aan een oeververbinding in Rotterdam tussen de wijken Feijenoord en Kralingen/de Esch en het aanpakken van knelpunten op de Algeracorridor.

Beide ingrepen zijn onderdeel van een samenhangend pakket aan maatregelen dat verder wordt onderzocht om de bereikbaarheid in de regio Rotterdam te verbeteren.

Dat besluit hebben de gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat genomen. Voorwaarde voor deze regioaanpak is dat er nog 30 miljoen euro beschikbaar komt voor de financiering van de 90 miljoen die maximaal nodig is voor de Algeracorridor.

In een verklaring stellen betrokkenen dat in de regio Rotterdam de bereikbaarheid onder druk staat. Zo zijn er knelpunten op de A16, de Algeracorridor en in het openbaar vervoer. Goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor een economisch sterke regio met een hoogwaardige leefkwaliteit. Daarnaast biedt een goede bereikbaarheid kansen voor gebiedsontwikkeling. In de MIRT-verkenning worden daarom maatregelen uitgewerkt om dit aan te pakken.

Voor de knelpunten op de Algeracorridor zijn verschillende varianten mogelijk, van renovatie tot vervanging. Daarom wordt nu al rekening gehouden met de maximale kosten voor de aanpak van de Algeracorridor. Om de knelpunten goed aan te pakken, zoeken de partijen gezamenlijk nog naar een financiële ruimte van 30 miljoen.

Wethouder Ria Boere geeft vanmiddag een toelichting op de consequenties voor de Krimpenerwaard en het gebiedsbod.

Pieter van der Laan

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }