Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• IHC-terrein langs de Lek bij Krimpen aan de Lek.
• IHC-terrein langs de Lek bij Krimpen aan de Lek. (Foto: Floris Bakker)

Verontruste dijkbewoners vrezen massale woningbouw op IHC-terrein

  •   1450 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het comité 'De Verontruste Dijkbewoners' verzet zich tegen het plan voor de bouw van 250 woningen en appartementen op het IHC-terrein in Krimpen aan de Lek. Zij zullen niet aarzelen om naar de rechter te stappen om de plannen van de projectontwikkelaar te verhinderen.

Het comité heeft in een brief aan het college en de raadsleden van de gemeente Krimpenerwaard zijn zorgen geuit over de laatste ontwikkelingen. Het schrijven is ondertekend door 62 van de 75 omwonenden. De bewoners dringen aan op een gesprek met de gemeente en wijzen op eerdere afspraken over de aanpak van het IHC-terrein.

Uitzicht
In de brief stelt het comité dat dijkbewoners bewust hebben gekozen voor de sfeer van het wonen aan of nabij de dijk met veel natuur en uitzicht op de Lek. 'De huidige bestemming van het IHC- terrein is omschreven als een groenvoorziening. In plaats van een aantrekkelijke wandelroute door het aanbrengen van een pad langs de Lek wordt dat ingeruild voor massale woningbouw. Met het huidige projectplan lijkt de sfeer van onze dijk hardhandig verbroken te worden.'

De dijkbewoners voeren ook andere argumenten aan. Ze vrezen de enorme toename van het verkeer als gevolg van de nieuwe woningen, die de omgeving totaal zal veranderen. 'Weg met de rust op straat en met de veiligheid van onze kinderen. Geluidsoverlast en files zijn voorspelbaar. Geen idee hoe de gemeente het verkeersprobleem gaat oplossen. Het verbreden van de weg op de dijk is onwenselijk en bovendien op een aantal plaatsen onmogelijk gezien de bebouwing. Bomen en bevers verdwijnen. De geplande hoogbouw zal voor velen het uitzicht op een zeer negatieve manier beïnvloeden. Daarmee wordt ons een belangrijke reden ontnomen voor het feit dat velen van ons zich hier indertijd gevestigd hebben.'

Bouwactiviteiten
Dat laatste vindt het comité onacceptabel. 'Veel huizen zijn niet onderheid en dientengevolge kwetsbaar voor zware bouwactiviteiten in de naaste omgeving. Door bovengenoemde omstandigheden zal de waarde van onze huizen flink dalen.' Wethouder Leon de Wit hoopt dat de bewoners in gesprek blijven met de samenwerkende projectontwikkelaars Whoonapart en Balance d'Eau.

Op het terrein, dat tussen de dijk en de Lek ligt, was in het verleden een scheepswerf gevestigd. Tegenwoordig is er een jachthaven en doet het dienst als scoutingterrein.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }