Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wethouder John Janson ondertekende maandag een viertal contracten met speelruimteleveranciers.
• Wethouder John Janson ondertekende maandag een viertal contracten met speelruimteleveranciers. (Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel)

Krimpen aan den IJssel investeert in speeltuintjes

  •   108 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Meer dan de helft van alle speellocaties in Krimpen aan den IJssel zal de komende vier jaar worden aangepakt.

De ingrepen variëren van herinrichting van een speelplek tot omvorming naar een ravotplek of speelpleintje zonder toestellen. Uitgangspunt bij de uitvoering vormt de 'Schijf van Vijf' voor buitenspelen. Hierbij staan de specifieke behoeften van kinderen en jongeren centraal. Zo is er aandacht voor spelen in het groen, komen er goede sportplekken, speelpleintjes en uitdagende buurtplekken om te spelen, bewegen en te ontmoeten.

Mini-competitie
Wethouder John Janson van buitenruimte ondertekende maandag contracten met een viertal speelruimteleveranciers die de klus gaan klaren. Bijzonder is dat buurtbewoners worden uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van de speellocaties. Bij grotere investeringen gaan de leveranciers een mini-competitie met elkaar aan. De maken een ontwerp en strijden tegen elkaar voor de opdracht. Tijdens een bijeenkomst krijgen bewoners de kans hun mening te geven.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }