Afbeelding
Foto: Schoonhoven Zilverstad

'Zie Zilvermuseum niet als kostenpost'

Algemeen 273 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven kan rekenen op het tweede deel van de overbruggingssubsidie. Het gaat om een bedrag van 75.000 euro. 

Dat bleek uit de reacties van de politieke vertegenwoordigers op het raadsvoorstel om het Zilvermuseum te blijven steunen in afwachting van een nieuw bedrijfsplan.

Voor de commissievergadering hield Charlotte Huygers, voorzitter van het bestuur van het Zilvermuseum, een dringend pleidooi om de financiële steun niet in te trekken. "Het restant hebben we nodig. Zie het Zilvermuseum niet als een kostenpost, maar als een parel in de Krimpenerwaard. Het is een prachtig, klein museum, dat in vergelijking met andere musea tegen minimale kosten prima functioneert."

Compliment
Diverse partijen meenden dat het Zilvermuseum tijd moet worden gegund om zich naar een hoger ambitieniveau te ontwikkelen. De prestatieafspraken worden nagekomen. "Dat men zich zo inzet, verdient een compliment", vond Ada van Buren (GBK). "Wij hopen dat deze trekker in Schoonhoven blijft voortbestaan."

Er waren ook kritische geluiden te horen. Zo bevreemdde het Wisja Pannekoek (Waard 18) dat de raad geen inzicht krijgt in het marketingplan. "Dat is geheim en dat vind ik merkwaardig, want wij zijn de grootste sponsor." Volgens Jan Verburg (SGP) is er sprake van krampachtigheid. "Het lijkt er op dat bezoekers naar binnen moeten worden gesleept. De bezoekersaantallen blijven achter."

Saskia van Rooy (Dierbaar Krimpenerwaard) meende dat de bewegwijzering niet voldoet. Wethouder Jan Vente gaf aan dat vanaf de provincialeweg reeds met bebording de parkeerplaatsen worden getoond bij de Dika. Vanaf die plek worden bezoekers naar het Zilvermuseum geleid. "Er komen nog meer maatregelen om de routing naar de binnenstad van Schoonhoven te verbeteren."

Wethouder Bert Bening stelde dat de gemeente het nakomen van de prestatieafspraken nauwlettend volgt. "Het Zilvermuseum is een zelfstandige organisatie. Men is zich bewust van het feit dat ze 'aan de bak' moeten. Wij gaan niet op de stoel van de directeur zitten en bemoeien ons niet met hun marketing. In de evaluatie in het eerste kwartaal van 2020 gaan we om de tafel zitten met de directie om te kijken hoe we verder gaan."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden