• Team KC na afloop van de Roparun.
• Team KC na afloop van de Roparun.

Roparunteam KC haalt ruim 4.000 euro op

  •   173 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Roparunteam van het Krimpenerwaard College heeft in het Pinksterweekend ruim 4.000 euro opgehaald voor het goede doel. Team KC, bestaande uit medewerkers en oud-leerlingen, deed voor de derde keer mee aan het evenement. 

Op zaterdag 8 juni begint Team A in Parijs met de estafette. Op de fiets en hardlopend, gevolgd door een busje verplaatsen de leden zich door de buitenwijken van de Franse hoofdstad richting het noorden. Ondertussen reizen Team B en het ondersteuningsteam naar de eerste wisselpost, zo'n 35 kilometer verderop.

Versierde huizen
Bij aankomst van Team A begint Team B direct met de volgende 35 kilometer. Ook 's nachts wordt er flink doorgefietst en -gelopen. In veel dorpen en steden die op de route liggen, is van alles georganiseerd. De teams komen langs podia met bandjes, versierde huizen en buurtbewoners die staan te juichen.

Na 48 uur is het eind in zicht. Alle pijntjes en vermoeidheid worden even vergeten tijdens het feestelijke onthaal in Rotterdam.

Het opgehaalde geld gebruikt Stichting Roparun voor allerlei landelijke doelen die zich inzetten om het leven van kankerpatiënten en hun naasten te vergemakkelijken.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }