Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Geslaagde Truckrun smaakt naar meer

  •   801 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Truckrun keerde zaterdag terug in de Krimpenerwaard. En dat was goed nieuws voor de chauffeurs, hun verstandelijk beperkte bijrijders en de duizenden mensen langs de route. Met elkaar maakten ze er een even mooie als ontroerende dag van.

Het idee om de Truckrun na een afwezigheid van zo'n zeven jaar nieuw leven in te blazen ontstond in september 2018, toen Johan Goudriaan en een groep collega-chauffeurs bijeen kwamen om over het onderwerp te filosoferen. "We waren meteen zo enthousiast dat we ter plekke afspraken de schouders er onder te gaan zetten."

Ze voegden de daad bij het woord. Binnen no time meldden zo'n 120 chauffeurs zich aan om mee te doen en was er medewerking van instanties zoals de gemeente Krimpenerwaard, politie, brandweer enzovoorts. Niets stond een mooie dag op 15 juni in de weg,

Trillingen
"Al moesten we wel in de dagen voor de Truckrun nog een kleine routewijziging doorvoeren, omdat een bewoner van de Tentweg in Stolwijk bezwaar had tegen onze colonne. Die zou trillingen veroorzaken, die slecht waren voor zijn woning. Gelukkig was de rest van de Krimpenerwaard wel blij met onze aanwezigheid. Al die zwaaiende mensen onderweg, die glunderende gezichten van de bijrijders... Het was een fantastische dag van begin tot eind. Met dank aan alle vrijwilligers, de chauffeurs en de sponsors."

Of de Truckrun ook volgend jaar op de kalender komt te staan? Als het aan de deelnemers en de bijrijders ligt wel. "En als organisatie ben je natuurlijk ook geneigd om de koppen weer bij elkaar te steken", glimlacht Johan Goudriaan. "Dit was zo'n enorm mooie ervaring Die smaakt naar meer!"

Jan Timmer

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }