Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Aangeleverd

'Nieuwe ontwikkelingen rond Algeracorridor'

  •   3321 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Hoewel wethouder Ria Boere nog niet kon ingaan op recente ontwikkelingen rond de Algeracorridor, gaf ze tijdens de raadsvergadering aan dat er mogelijk ingrijpende maatregelen door de provincie worden genomen om de doorstroming te verbeteren.

Daarvoor worden komende tijd resultaten van nieuwe en eerdere onderzoeken naast elkaar gelegd. "Het zou kunnen dat er straks maatregelen worden genomen, die u niet eerder voor mogelijk had gehouden."

Vragen
Daarmee antwoordde ze op vragen van Jan-Willem van der Ham (SGP), die tijdens een actualiteitendebat over het gemeentelijk Gebiedsbod opperde dat in het noordelijk deel van Rotterdam wellicht meer wegen worden doorgetrokken naar de Krimpenerwaard. Hij zag in de steun van Zuidplas, Capelle aan den IJssel, Gouda en Waddinxveen een duidelijk signaal voor deze rigoureuze aanpak.

Om de verwachte verkeersdruk te ondervangen zijn er misschien meer verbindingen nodig. Boere wil binnenkort met een ingelaste bijpraatsessie aangeven hoe de gemeente Krimpenerwaard in dit dossier staat. "Het is allemaal razend ingewikkeld en we zijn afhankelijk van de beleidsbepalers."

Doorrekeningen
Vijf politieke partijen -Waard 18, Pro Krimpenerwaard, SGP, Dierbaar Krimpenerwaard en PvdA- vroegen zich af of de doorrekeningen van twee onafhankelijke onderzoeksbureaus kloppen. Daarin stellen ze dat een oeververbinding tussen Ridderkerk en Krimpen aan de Lek geen betere doorstroming van het verkeer oplevert, maar juist de druk op de Algerabrug flink vergroot. Ook in het poldergebied zouden meer opstoppingen ontstaan.

Wethouder Boere bestrijdt dat. Ze hanteert cijfers van de door gemeente ingeschakelde deskundigen, die op andere aannames zijn gebaseerd. Zij voorzien juist ontlasting door een oeververbinding bij Krimpen aan de Lek. "Het gaat niet primair om een brug of tunnel, maar om de doorstroming bij rotondes en kruispunten", zei Boere.

Op 16 juli wordt een besluit genomen over de logistieke ontwikkelingen in en rond de Rotterdamse regio.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }