Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• V.l.n.r.: Marcel Beekman (IOV), Burgemeester Vroom, BOA Xander en Mark Schileroord (IOV). BOA Xander neemt de AED en trauma- en EHBO-pakket in ontvangst.
• V.l.n.r.: Marcel Beekman (IOV), Burgemeester Vroom, BOA Xander en Mark Schileroord (IOV). BOA Xander neemt de AED en trauma- en EHBO-pakket in ontvangst. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Krimpense boa's krijgen AED

  •   145 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom heeft woensdag een automatische externe defibrillator (AED) en een trauma- en EHBO-pakket overhandigd aan de boa's in Krimpen aan den IJssel. 

Gekozen is voor een kleine AED, zodat die samen met de pakketten in een rugzak kan. De boa's kunnen hun nieuwe uitrusting zo makkelijk meenemen op de fiets of in de auto. Volgens Vroom was een nieuwe uitrusting voor de boa's hard nodig. "Door de verkeersdrukte en bijvoorbeeld de Algerabrug zijn onze boa's regelmatig als eerste aanwezig op plaatsen waar een AED of trauma- en EHBO-pakket nodig is. Ik vind het daarom enorm belangrijk dat zij goed uitgerust zijn, zodat zij nog beter alle Krimpenaren in nood kunnen helpen."

6-minutenzone
De nieuwe uitrusting sluit goed aan op de Krimpense 6-minutenzone. Krimpen was één van de eerste gemeenten in Zuid-Holland met genoeg AED's in beveiligde kasten om dag-en-nacht binnen 6 minuten iemand met een hartstilstand te kunnen reanimeren. 

Senior-boa Xander geeft aan blij te zijn met deze extra uitrusting. "Als wij bijvoorbeeld in het buitengebied op de portofoon een melding krijgen dat iemand een hartstilstand heeft, kunnen wij als we in de buurt zijn gelijk reanimeren. Elke minuut telt, dus we hopen hiermee levens te kunnen redden." De boa's hebben tijdens de reguliere EHBO/reanimatie trainingen met de pakketten en AED leren werken. Binnenkort volgen zij de 'First Responder On Scene' training die primair op traumaletsel is gericht.

Een AED wordt gebruikt om mensen te reanimeren die een hartstilstand hebben gekregen. De elektrische impulsen van het apparaat laten de hartspier weer samentrekken. Kastjes met daarop een groene sticker geven doorgaans in openbare gebouwen aan waar een AED te vinden is. 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }