Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Marokkaanse voetballers in actie in Schoonhoven.
• Marokkaanse voetballers in actie in Schoonhoven. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Voetballen ten bate van de moskee

  •   888 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Marokkaanse voetballers uit heel Nederland zijn jaarlijks in juni van de partij op het zeven-tegen-zeven toernooi op de velden van vv Schoonhoven.

Met hun teams vermaken ze zich met een dagvullend voetbalevenement, waarbij de finalisten tegen de avond maar liefst acht wedstrijden van 18 minuten achter de rug hebben.

Intussen vaart het islamitisch centrum El Hoeda in Schoonhoven-Noord daar wel bij, want het inschrijfgeld bedraagt 125 euro per team, sponsors betalen 300 euro en de opbrengst van de vele hapjes en drankjes is eveneens voor de moskee bestemd. In kringen wordt het voetbalfestijn dan ook wel het 'Moskee-toernooi' genoemd.

"Het is een evenement waar we ieder jaar naar uitkijken", zegt orginisator Abdel. "Met vrijwilligers van El Hoeda maken we er een mooi, sportief en gezellig toernooi van. Het is een succes. Dit is alweer de vijfde editie."

Het eerste lustrum werd zondag opgeluisterd met een veiling van het rood-witte shirt van Ajacied Hakim Ziyech. De eredivisiespeler het jaar had het wellicht zelf willen verkopen, ware het niet dat hij met Marokko voor de Afrika Cup moet spelen.

"Er zijn meer profvoetballers die hun shirt of schoenen afstaan. Ziyech hoort daarbij. Vanaf een startbedrag van 550 euro kan iedereen bieden."

Het is volgens Abdel een reünie met een goed doel. "Een langgekoesterde wens gaat met de renovatie van de moskee in vervulling. De moskee dient in de eerste plaats voor het verrichten van het dagelijks gebed, maar fungeert ook als ontmoetingsplek en centraal aanspreekpunt voor een ieder."

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }