Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De fusiepoging van vier kleine woningcorporaties in de Krimpenerwaard is mislukt.
• De fusiepoging van vier kleine woningcorporaties in de Krimpenerwaard is mislukt. (Foto: stockfoto)

Fusiepoging woningcorporaties Krimpenerwaard afgeblazen

  •   650 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De beoogde fusie tussen vier kleine woningcorporaties in de Krimpenerwaard is mislukt. Er was bij bestuurders onvoldoende vertrouwen in een goede afloop.

Bestuurders van Beter Wonen uit Ammerstol (260 woningen), Groen Wonen Vlist (1.000 woningen), 'Samenwerking' uit Ouderkerk aan den IJssel (266 woningen) en Woningstichting Gouderak (340 woningen) zaten het afgelopen jaar meermaals met elkaar om de tafel. Dit naar aanleiding van een haalbaarheidsonderzoek waaruit bleek dat een fusie 'zowel volkshuisvestelijk als voor de vier organisaties' van meerwaarde zou zijn.

Niet haalbaar
"Helaas hebben we als bestuurders de conclusie moeten trekken dat een fusie niet haalbaar is", zo schrijven zij in een gezamenlijke verklaring. "Er is onvoldoende vertrouwen dat we alle benodigde instemmingen verkrijgen en komen tot de gewenste juridische structuur voor de fusiecorporatie. We betreuren dat we, met alle energie die is gestoken in dit proces, het fusietraject voortijdig moeten beëindigen."

Ondanks de mislukte fusiepoging zijn de bestuurders er nog altijd van overtuigd dat een samensmelting van de vier partijen voordelen biedt. "Een fusie leidt tot aantoonbare meerwaarde in zowel de dienstverlening aan de huurders, het verstevigen van de capaciteit en professionaliteit als het waarborgen van de financiële continuïteit tegen lagere bedrijfslasten en een lager risicoprofiel." 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }