Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Johan Goudriaan (r) met Truckrun-deelnemer Max.
• Johan Goudriaan (r) met Truckrun-deelnemer Max.

Truckrun: bijrijders nog welkom

  •   1090 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Vijftig vrachtwagenchauffeurs en hun verstandelijk beperkte bijrijders beleven op zaterdag 15 juni tijdens de vernieuwde Truckrun Krimpenerwaard de middag van hun leven. Voor belangstellende bijrijders: er is nog plek.

Het idee om de Truckrun nieuw leven in te blazen is afkomstig van Dirk Nomen, in de regio beter bekend als DJ Dirk. "Dirk liet het idee vallen bij twee collega-chauffeurs van mij", vertelt mede-organisator Johan Goudriaan. "En die reageerden meteen enthousiast. Niet veel later zaten we met zes man plannen te smeden en prikten we ook meteen maar een datum: zaterdag 15 juni dus. De start is om 13.00 uur op het Koekoeksplein voor De Tuyter in Krimpen aan den IJssel, waar we tegen 16.30 uur het evenement ook zullen eindigen. Daarna duurt het feest nog tot 19.00 uur, compleet met eten en drinken en gezellige muziek van DJ Dirk. Kortom, het wordt een mooie happening."

Blije koppies
Johan Goudriaan, chauffeur bij Dekker Transport in Ouderkerk, beleefde in vroeger dagen de Truckrun als toeschouwer. "Ik vond het prachtig om al die blije koppies van de bijrijders te zien. Het is alleen daarom al geweldig dat wij dit evenement nu mogen organiseren. Van de gemeente, het hoogheemraadschap, de politie en de provincie krijgen we prima medewerking. Daarnaast wisten we een aantal fijne sponsors te strikken. De oproep aan collega-truckers leverde meteen een stortvloed aan reacties op. Ze staan te trappelen om mee te doen. Vrachtwagenchauffeurs hebben veelal het imago dat het stoere kerels zijn, maar neem maar van mij aan dat ze allemaal een klein hartje hebben en dat ze het fantastisch vinden om mensen met een verstandelijke beperking een topmiddag te bezorgen!"

De truckerskaravaan vertrekt om 13.00 uur uit Krimpen aan den IJssel en rijdt via de dijk naar Krimpen aan de Lek (aankomst circa 13.20), Lekkerkerk (13.45 uur), Ammerstol (14.20 uur), Bergambacht (busstation/Schoolstraat/Tussenlanen/14.40 uur), Stolwijk (14.55 uur), Gouderak (15.25 uur), Ouderkerk (16.00 uur) en eindpunt De Tuyter.

Wie zich wil opgeven als bijrijder: 06-28682464 of arjenne.tw@gmail.com.

Jan Timmer

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }