Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Meiden Willem de Zwijger Schoonhoven winnen prijs met zelfontworpen poster

  •   457 keer gelezen
• Roos en Elina met hun cheque.
• Roos en Elina met hun cheque.

SCHOONHOVEN • Met een poster om jongeren te bewegen niet te appen op de fiets hebben VWO 3-leerlingen Roos de Jong en Elina Heuvelman van CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven de publieksprijs gewonnen van de leerlingenwedstrijd van CampagneCrew. 

Aanleiding om mee te doen aan de wedstrijd was een les over MONO door hun docente Nederlands Everlien Flier. Uiteindelijk kreeg de door de meiden ontworpen poster 'Kies MONO op de fiets, dan mis je niets!' meer dan drie keer zoveel 'likes' op Facebook dan de andere inzendingen.

Polderweggetjes
Verkeerswethouder Bert Bening van de gemeente Krimpenerwaard kwam maandag langs om de prijs uit te reiken. Hij stipte in zijn toespraak het belang van verkeersveiligheid aan voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.Veel leerlingen van CSG Willem de Zwijger fietsen vaak via polderweggetjes naar school. Voor hen is het belangrijk dat zij zich bewust zijn van de andere weggebruikers. Bening gaat zich sterk maken om de poster van Roos en Elina in de Krimpenerwaard in te zetten voor de RIJ MONO campagne.

Na de prijsuitreiking is de klas getrakteerd op taart met daarop de prijswinnende poster.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }