• De gedecoreerden met burgemeester Laurens de Graaf.
• De gedecoreerden met burgemeester Laurens de Graaf. Foto: Leo Bennis

Lopik: zeven koninklijke onderscheidingen

Algemeen 1.315 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf heeft vrijdag zeven koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Alle gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De gehuldigden zijn:

Mevr. J.C. Anbergen-van Zuilen uit Cabauw. Zij was vrijwilliger bij het kerkkoor Burning Candles te Lopik en zorgde samen met haar echtgenoot voor het vervoer naar optredens en uitstapjes. Tevens was ze vrijwilliger bij voetbalvereniging Cabauw en bij de Stichting Een Helpende Hand aan Roemenië te Schoonhoven. Namens ouderenvereniging Cabauw 60-plus initieert en organiseert ze diverse activiteiten. Tenslotte collecteerde ze voor diverse instellingen. In 2018 ontving mevr. Anbergen de erespeld van de gemeente Lopik.

Mevr. A.M. Boom-Zwijnenburg en dhr. D.C. Boom uit Benschop. Het echtpaar is sinds 2003 pleegouder bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp. Ze hebben in deze functie al voor twaalf pleegkinderen gezorgd. Ook vangen zij kinderen in crisissituaties op en staan zij klaar voor andere pleeggezinnen als die uit de brand moeten worden geholpen.

Dhr. G. Griffioen uit Lopik. De gepensioneerde conciërge van csg Willem de Zwijger te Schoonhoven ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten: vrijwilliger bij de Brugkerk van de Protestantse Gemeente Lopik; voorzitter van IJsclub Centrum te Lopik en lid en bestuurslid van het Weteringkoor te Cabauw.

H. Visée uit Lopik. Hij was tot zijn pensionering in 2017 werkzaam als directeur van Woningbouwvereniging Goed Wonen te Benschop en is momenteel zelfstandig ondernemer. Daarnaast ontplooit hij de volgende vrijwillige activiteiten: lid, secretaris en penningmeester van volleybalvereniging LVV te Lopik; medeoprichter en penningmeester van de Stichting Lopik Betrokken; penningmeester van de Stichting Beursvloer Lopik en bestuurslid en penningmeester van Stichting Dorpshuis De Schouw.

Mevr. S.M.J. Wildschut-van Houten uit Benschop. Naast haar werk als verzorger bij AxionContinu ontplooide/ontplooit ze volgende vrijwillige activiteiten: vrijwilliger bij basisschool Sint Victor te Benschop; vrijwilliger bij de RK geloofsgemeenschap H. Victor; vrijwilliger bij de Benschopse Volleybal Club (Bevoc) en medeoprichter en penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Omnisport te Benschop.

K. de Wit uit Polsbroek. Deze voormalige agrariër was/is vrijwilliger bij de Hervormde gemeente Polsbroek en Vlist; bestuurslid van basisschool Eben Haëzer te Polsbroek; bestuurslid en penningmeester van de SGP-fractie; bestuurslid van de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Lopikerwaard, en secretaris van de Roemenië Commissie van de Hervormde gemeente Polsbroek en Vlist.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 6 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 8 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden