• Honderdjarige Reintje den Butter in het middelpunt van de belangstelling.
• Honderdjarige Reintje den Butter in het middelpunt van de belangstelling.

100-jarige mevr. Den Butter: 'De jaren zijn voorbij gevlogen'

Algemeen 1.440 keer gelezen

AMMERSTOL • Familieleden riepen het al jaren: 'Onze Reintje wordt nog eens honderd'. Dinsdag was het inderdaad zover. Reintje den Butter-Flier vierde haar honderdste verjaardag.

De krasse Ammerstolse, omringd door haar twee kinderen, klein- en achterkleinkinderen, verdere familie en bekenden, genoot zichtbaar van alle belangstelling. Ook burgemeester Cazemier kwam buurten en overhandigde de jarige een kopie van haar originele geboorteakte.

Hekje
Reintje Flier werd in 1919 in het Gelderse Oldebroek geboren, maar verhuisde samen met haar ouders al snel naar Streefkerk.

Na haar trouwen koos ze voor Ammerstol als woonplaats en daar woont ze nog steeds. De Amerhof heeft nog een pittige bewoonster aan de honderdjarige.

"Ik doe nog heel veel zelf en loop nog als een kievit, alleen draven en over een hekje springen probeer ik maar niet meer", aldus de eeuwling.

Een recept om zo gezond, zo oud te worden heeft ze niet. Of is het misschien toch het glaasje advocaat met slagroom, wat ze heel graag nuttigt? 

"Ik kan me ook niet voorstellen dat ik al honderd ben, de jaren zijn voorbij gevlogen".

Wel moet ze toegeven dat ze de laatste jaren 's middags een dutje doet. "In mijn stoel hoor, want op bed liggen doe je 's nachts maar." 

Dankzij de (mantel) zorg van haar dochter en medebewoners kan Reintje nog heel goed voor zichzelf zorgen en geniet ze nog volop van het leven.

(Tekst en foto: Adri Verhoeven)

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden