foto: Adri Verhoeven

Waarderingsprijs leidt tot meet & greet

  •   523 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De vrijwilligers van de stichtingen SWOS, Vluchtelingenwerk en Krimpenerwaard Intercultureel zijn in het zonnetje gezet. Speciaal voor deze onmisbare krachten werd donderdag een Meet & Greet georganiseerd bij Restaurant Lekkerr in Schoonhoven.

De feestelijke bijeenkomst was het gevolg van de uitverkiezing van het initiatief Wereldvluchtelingendag tijdens de waarderingsavond voor vrijwilligers van de gemeente Krimpenerwaard, in december 2018. De organisaties wonnen hiermee een prijs van 1.000 euro. Stchting Krimpenerwaard Intercultureel organiseerde dit drukbezochte evenement samen met Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland en SWOS op 20 juni 2018 in Schoonhoven. De jury noemde het verbindende aspect als doorslaggevend.

"We werken er als genoemde organisaties voortdurend aan om verbinding tot stand te brengen tussen de professionals en vele vrijwilligers, begeleiders, taalmaatjes, coaches en statushouders uit alle kernen van de Krimpenerwaard. Een gezamenlijke aanpak werkt dan ook het beste", stelt Helma de Jong, coördinator van Krimpenerwaard Intercultureel. "Het is ook belangrijk dat we van elkaar weten wat we doen en elkaar weten te vinden bij vragen over de hulpverlening."

Tijdens de meet & greet hielden de organisaties een inhoudelijke pitch over hun eigen werkterrein. Els Stam van Vluchtelingenwerk: "Daarnaast lagen er kaartjes op tafel met vragen als: wie ben je, welk vrijwilligerswerk doe je en waarom doe je dat? Direct ontstonden er mooie gesprekken en nieuwe verbindingen."

Nadia Zaida, activiteitenbegeleidster van SWOS, vertelde over de vele activiteiten die er in Schoonhoven georganiseerd worden, zoals het Repair Café en de workshops Wereld Koken. "Dit is alleen mogelijk met de hulp van veel vrijwilligers. Het mooie daarvan is dat er steeds meer mensen, die nog maar kort in Nederland wonen, vrijwilligerswerk doen."

Dit werd ook bevestigd door Wilbert van Straaten van Krimpenerwaard Intercultureel, die taalstages organiseert voor statushouders. "Als mensen eerst vrijwilligerswerk doen en zo de taal steeds beter leren, is het ook mogelijk om via een taalstage naar een betaalde baan door te stromen." Al met al werd het een inspirerende bijeenkomst, waarbij er veel herkenning was voor elkaars verhalen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }