Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Burgemeester Martijn Vroom reikte de heldenpenning uit aan de twee Krimpenaren.
• Burgemeester Martijn Vroom reikte de heldenpenning uit aan de twee Krimpenaren. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Heldenpenning voor vader en zoon De Wit

  •   368 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Rob de Wit en Rob de Wit senior ontvingen donderdag in het raadhuis van Krimpen aan den IJssel de legpenning van het Carnegie Heldenfonds. Dit voor het redden van een vrouw uit een te water geraakte auto.

Hoewel het alweer even geleden is, weet Rob de Wit zich de gebeurtenis in de nacht van 6 augustus 2017 nog goed voor de geest te halen. "We reden na een etentje terug naar huis toen ik op de N210 bij Krimpen aan de Lek iets geks zag in mijn binnenspiegel. De auto achter me reed met hoge snelheid van de weg af. Wij keerden onmiddellijk om en zijn gaan zoeken in de sloot." Dat bleek nog een flinke klus. "Het was heel donker en er stond veel riet, maar uiteindelijk zagen we de auto een meter of zeven uit de kant in het water liggen."

Eerste hulp
Terwijl Rob's moeder 112 belde doken hij en zijn vader het modderige water in. Zij haalden een niet aanspreekbare vrouw uit de auto en verleenden eerste hulp. "Gelukkig stond de deur van de auto open en brandde er een klein lampje. Dat scheelde, want het was hartstikke donker." Doorweekt gingen zij nogmaals het water in om er zeker van te zijn dat er niemand meer in de auto zat. Toen de auto verder wegdreef en dreigde te zinken, gingen zij terug naar de kant. De inmiddels gearriveerde duikers van de brandweer namen het werk van hen over. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht. 

Rob denkt soms nog wel eens terug aan het incident. Het had natuurlijk heel anders kunnen aflopen als ik niet in mijn binnenspiegel had gekeken." Dat hij en zijn vader de heldenpenning hebben ontvangen, vindt –ie supergaaf. "Die krijgt een mooi plekje in huis."  

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }