Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Een aantal kinderen met de portretten.
• Een aantal kinderen met de portretten.

Kinderen Emmaschool portretteren bewoners Bovenberghe

  •   344 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Groep 8 van de Koningin Emmaschool verblijdde de bewoners van woonzorgcentrum De Bovenberghe met zestien ingelijste portretten.

Het was vrijdagmorgen een drukte van belang in de ontmoetingsruimte van De Bovenberghe. Twee leerkrachten en 32 leerlingen fietsten van de locatie Veenweide in Schoonhoven-Oost naar het woonzorgcentrum in de wijk Noord om hun fraaie tekeningen te tonen. "Ze hebben ontzettend hun best gedaan", zegt juf Rianda. "Enkele leerlingen zeiden vooraf dat ze er niets van zouden bakken, maar dat viel dus reuze mee."

Het item 'eenzame ouderen' was onderwerp van gesprek in groep 8, waarbij juf Berdien het zetje gaf om samen het zorgcentrum te bezoeken. De leerlingen Floor, Jet en Merel schreven namens hun klas eerst een brief over hun motieven en raakten daarna in gesprek met dagbestedingscoach Karin de Jong en vrijwilligster Marianne Westhoek, die het initiatief van de 'Emma' meteen zagen zitten.

"Het is leuk als jongeren contact leggen met onze bewoners. Je ziet ze dan meteen opfleuren", vertelt Karin de Jong.

Steeds fietsten acht kinderen naar de Bovenberghe om een bewoner of bewoonster te portretteren.

Om een beetje steun aan elkaar te hebben bij het schetsen gingen de jongens en meisjes per duo naar de kamers. De Bovenberghe zorgde voor de begeleiding en de jonge kunstenaars kregen wat te drinken om de inspiratie vast te houden.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }