Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Op het hek bij de entree van het wandelpad hangt nu een bord met het gedicht.
• Op het hek bij de entree van het wandelpad hangt nu een bord met het gedicht.

Gedicht voor buurtschap Lageweg

  •   275 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het buurtschap Lageweg, gelegen tussen Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak, is een kunstwerk rijker. Op het hek van een wandelpad hangt sinds zaterdag namelijk een bord met het gedicht 'Een arm volstaat'.

Het gaat om het gedicht dat polderdichter van 2013-2014 Corie Grootendorst schreef na afloop van LuisterRijk 2017. Tijdens dit evenement genoten zo'n tachtig bezoekers in vier huiskamers aan de Lageweg van verhalen, gedichten en live muziek. In het gedicht van Grootendorst speelt Lageweg een belangrijke hoofdrol. In de stormachtige westenwind schroefde de dichteres het bord op het hek van het drukbezochte wandelpad. Dat deed zij samen met Stella Speksnijder, één van de twee verhalenvertellers van Het Zingende Paard.

LuisterRijk 2019
Er liggen plannen klaar voor een LuisterRijk 2019. Dit keer richting IJsseldijk Noord, vanaf nummer 280 tot de IJssellaan, waar bewoners opnieuw hun huiskamers open stellen voor luisteraars naar verhalen, muziek en gedichten. Wie de huiskamer, een grote schuur of misschien wel een binnenvaartschip open wil stellen voor het evenement kan contact opnemen met: hetzingendepaard@hotmail.nl. Hier kunnen ook ondernemers, bedrijven of particulieren die het buurtproject een warm hart toedragen een mailtje naar sturen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }