Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Willem Schoof, fractievoorzitter van Gemeente Belang Krimpenerwaard.
• Willem Schoof, fractievoorzitter van Gemeente Belang Krimpenerwaard. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Willem Schoof: 'Juiste evenwicht vinden'

  •   543 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Fractievoorzitter Willem Schoof van Gemeente Belang Krimpenerwaard haalt in een open brief hard uit naar politieke partijen die voortdurend suggereren dat de waard wordt volgebouwd met 10.000 woningen op 200 hectare grond.

"Het door deze partijen geschetste beeld is onjuist", schrijft Schoof. "De gemeenteraad heeft in oktober 2018 een besluit genomen voor de inzet van een lobby voor een tweede oeververbinding aan de westzijde van de Krimpenerwaard. Middels een amendement is aangegeven de zoeklocatie te verspreiden over de gehele gemeente Krimpenerwaard, met een maximum van 200 hectare. Het gecreëerde gemanipuleerde beeld valt hiermee in duigen."

Schoof wijst op de drie scenario's die de gemeente uitwerkt voor het MIRT-bod Krimpenerwaard. In deze scenario's komen de uitdagingen aan bod waar de Krimpenerwaard voor staat. "Het is de kunst om het juiste evenwicht te vinden tussen het realiseren van een oeververbinding, woningbouw, voorzieningen en een goede bereikbaarheid van de Krimpenerwaard."

Raadsel
Iedereen die de scenario's leest komt volgens Schoof tot de conclusie dat de bouw van 10.000 woningen op 200 hectare niet aan de orde is. "Het is voor mij dan ook een raadsel waarom enkele politieke partijen dit blijven koesteren en blijven uitdragen. Welk doel dient men hiermee?"

Schoof is van mening dat de bereikbaarheid van het gebied meer aandacht verdient dan het de afgelopen zestig jaar heeft gekregen. "Willen wij vitale en leefbare kernen behouden dan is een investering in de toekomst een vereiste."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }