Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Remco Wesselius

Challenge gaat het theater in

  •   314 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Challenge staat voor een nieuwe uitdaging: een optreden in Theater Concordia. De enthousiaste groep dansers en percussionisten, onder leiding van Netty Mak, maakt zich hiermee op voor een nieuw hoogtepunt.

Sinds de oprichting in 2005 legt Challenge de lat steeds een stukje hoger. "We zijn begonnen als brede school-activiteit op csg Willem de Zwijger", blikt initiatiefneemster Netty Mak terug. "Om niet alleen op top-40 nummers te dansen, besloten we het ritme van drums en percussie leidend te maken."

Veelbelovend
De start was veelbelovend met optredens door het hele land in het kader van de Kunstbende, het Wereldkinderfestival en –in 2011- een optreden in het voorprogramma van het Scapino Ballet. "Bijzonder is dat anno 2019 bijna de helft van onze groep erbij is sinds de oprichting. Challenge is een hechte groep, die echter ook openstaat voor nieuwkomers. We zijn ambitieus en geven elkaar de ruimte om onze talenten zo optimaal mogelijk te benutten."

Vermeldenswaard is dat Challenge, dat nog steeds in de 'Willem' repeteert, ook een beetje 'family business' is. Ook Netty's zoon en dochter maken deel uit van het gezelschap. Netty: "Het is natuurlijk hartstikke leuk om je hobby te delen met je kinderen. Jelle is percussionist en maakt samen met Mark de Hooge de muziek; Nienke is choreografe en verantwoordelijk voor de organisatie."

Theater
Netty, die voorheen de halve wereld rondreisde als jazzdanseres, kijkt uit naar het nieuwe hoogtepunt, waar enkele jaren aan is gewerkt. "We treden regelmatig op, bij verschillende gelegenheden en op diverse locaties, maar een theateroptreden ontbrak er nog aan. Ja, we hebben enkele jaren geleden in het Gouds Theater gestaan, maar dat was in de –uitverkochte- kleine zaal. Op zaterdag 13 februari gaat het dan écht gebeuren!"

De uitvoering in Theater Concordia vindt plaats onder de noemer 'Constructions'. Een voormalig examenstuk van Nienke op de HBO Dansacademie, waar Jelle de muziek bij maakte, vormde de basis.

Netty: "Het gaat over constructies qua materiaal –een vierkant, driehoek en cirkel-, maar ook in relaties, familie en vriendschappen. Challenge danst door de verschillende constructies heen om te ontdekken welke verbindingen ons sterker maken, bevrijden én verbinden."

Interactie
Het wordt een show met niet alleen dans en muziek, maar ook met humor en interactie met het publiek, belooft Netty. Ze hoopt op een succes, zodat de voorstelling ook in andere theaters opgevoerd kan worden. "We willen stappen blijven zetten en hopen met de voorstellingen inkomsten te genereren om ook nieuwe shows mogelijk te maken. Challenge kan nog jaren vooruit, zeker zolang er nieuwe aanwas is."

Constructions is zaterdag 16 februari te zien in Theater Concordia te Haastrecht. Voor liefhebbers wordt voor aanvang van de voorstelling (18.30-19.10 uur) een gratis djembé-workshop aangeboden. De voorstelling zelf start om 20.15 uur. Voor kaartjes à 10 euro en meer informatie: http://www.theaterconcordia.nl

(foto's: Remco Wesselius)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }