Hein Otterspeer is in Heerenveen Nederlands Kampioen Sprint geworden.
Hein Otterspeer is in Heerenveen Nederlands Kampioen Sprint geworden. Foto: Stephan Tellier

Hein Otterspeer imponeert met tweede NK-sprinttitel

Algemeen 589 keer gelezen

HEERENVEEN/OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Hij was door menigeen al afgeschreven, maar Hein Otterspeer maakte dit weekend een mooie comeback.

De 30-jarige schaatser won op het NK Sprint in Heerenveen zowel de eerste als de tweede 1.000 meter en sleepte met de nationale titel ook het laatste ticket voor het WK sprint in de wacht.

Hoofdstuk
Otterspeer kende een moeilijk seizoen met een langslepende rugblessure. "Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk", sprak de kersverse Nederlands kampioen voor de camera van NOS Sport. "Ik groeide in het toernooi en voelde mijn vertrouwen toenemen na de eerste toernooidag. Fantastisch!"

Otterspeer, die in 2015 voor het eerst nationaal sprintkampioen werd, bleef Dai Dai Ntab in het klassement 0,82 seconden voor.

De Ouderkerker mag zich dankzij zijn titel op 23 en 24 februari melden op de wereldkampioenschappen sprint in Heerenveen.  

Otterspeer: "Nu gaat het seizoen eigenlijk pas beginnen. Ik ben blij dat ik met deze basis verder kan. Met deze tijden kan ik ook op het WK bij het podium komen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden