Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Repair Café.
• Repair Café. ((stockfoto))

Ook Repair Café in Lopik

  •   311 keer gelezen

LOPIK • Duurzaam Lopikerwaard introduceert op donderdag 7 februari het eerste Repair Café van Lopik.

In de Jan Bunnikschool, aan de Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker), staan tussen 14.00 en 17.00 uur vrijwilligers klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.

Verkleinen
Door repareren te promoten wil Duurzaam Lopikerwaard bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. "Dat is hard nodig", vindt Andries van der Plas, die leiding gaat geven aan het Lopikse initiatief: "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Basisschool Jan Bunnik ondersteunt het belang van het nieuwe initiatief; reden waarom de samenwerking is gezocht met Repair Café en Duurzaam Lopikerwaard.

Contacten
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen, stelt Andries van der Plas: "Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."

Het Repair Café is voortaan iedere eerste donderdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur open.

Burgemeester Laurens de Graaf opent het eerste Repair Café op donderdag 7 februari om 14.00 uur op feestelijke wijze. Daarbij zijn ook leerlingen van de Jan Bunnikschool aanwezig.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }