Close up of bicycles wheels parked in a row in the city, blurred background and copy space.
Close up of bicycles wheels parked in a row in the city, blurred background and copy space. (Foto: stockfoto)

Betalen om je fiets te stallen bij Capelsebrug

  •   713 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wie gebruik wil maken van de fietsenstalling bij metrostation Capelsebrug moet daar voortaan voor betalen. Tot ergernis van SGP Krimpen aan den IJssel.

Raadslid Arrèn van Tienhoven vindt de maatregel een slechte zaak. "We proberen juist om mensen uit de auto te krijgen en meer gebruik te maken van de fiets en dan gebeurt er zoiets. Ik ben juist zo blij dat steeds meer Krimpenaren lekker de fiets pakken naar de Capelsebrug om daar vandaan met het openbaar vervoer verder te reizen. Als je straks je fiets tegen betaling moet parkeren stimuleert dat niet echt. Terwijl ik juist graag wil dat nog meer mensen de fiets pakken om korte afstanden te overbruggen."

Solo-initiatieven
De SGP heeft schriftelijke vragen ingediend en wil weten of het college is geïnformeerd over de betalingsmaatregel. Van Tienhoven: "De bereikbaarheidsproblematiek van Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard is niet gebaat bij dit soort solo-initiatieven. Fietsen moet gezien worden als volwaardig onderdeel van een totaal pakket aan maatregelen om Krimpen bereikbaar te houden. Daar horen juist stimulerende maatregelen bij, zoals goede gratis fietsenstallingen en veilige fietsverbindingen." Hij wil dat Krimpen aan den IJssel het regionale voortouw neemt om een 'samenhangend, stimulerend fietsbeleid' te ontwikkelen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }