Afbeelding
Foto: PR

'Liever zonnepanelen op daken dan in het weiland'

Algemeen 725 keer gelezen

LOPIK • Stichting Duurzaam Lopikerwaard organiseert woensdagavond 16 januari een bijeenkomst voor agrariërs uit de gemeenten Oudewater, IJsselstein, Montfoort en Lopik. De avond staat in het teken van zonnepanelen op daken en heeft als thema: 'asbest eraf, zon erop'.

Alle opties worden besproken, inclusief de mogelijkheden van asbestverwijdering. Ook horen de aanwezigen verhalen van agrariërs die al ervaringen met zonnepanelen hebben.

Projectontwikkelaars
Stichting Duurzaam Lopikerwaard weet dat meerdere veehouders zijn benaderd door projectontwikkelaars om hun weiland ter beschikking te stellen voor zonnepanelen. Er zouden grote bedragen in het vooruitzicht zijn gesteld om dit proces te stimuleren.

De stichting heeft een voorkeur voor het plaatsen van zonnepanelen op daken, zodat geen vruchtbare grond opgeofferd hoeft te worden: 'Leg zoveel mogelijk van onze beschikbare daken vol met zonnepanelen. Dat zou in Nederland tweemaal de hoeveelheid stroom opleveren, die we nu met z'n allen in een jaar gebruiken'.

De bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenwerking met LTO Zuid-West Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht, wordt gehouden in partycentrum In 't Witte Paard te Cabauw. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden