Afbeelding
Foto: Adri Verhoeven

Brandweerman Tonny Melkert koninklijk onderscheiden

Algemeen 283 keer gelezen

HAASTRECHT • Burgemeester Roel Cazemier heeft zaterdag tijdens de jaarlijkse korpsavond van Brandweer Haastrecht een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Tonny Melkert.

De Haastrechter was in totaal 31 jaar actief als vrijwillig brandweerman. Cazemier: "Tonny Melkert zette zich als hulpverlener in voor de maatschappij in het algemeen en voor de Haastrechtse gemeenschap en omliggende kernen in het bijzonder. Hij staat bekend als zeer betrokken, gedreven en standvastig. Hij was brandweerchauffeur en een waardevolle en betrouwbare aanvulling voor korps Haastrecht. Doordat hij bij een bedrijf in Haastrecht werkt, kon hij bij veel uitrukken aanwezig zijn."

Melkert stak veel tijd in de jeugdbrandweer. Hij was jeugdbrandweerleider en maakte diverse jongeren enthousiast. Velen van hen maakten ook de overstap naar de brandweer.

Tonny Melkert begon 31 jaar geleden bij de brandweer in Vlist. Toen deze post ophield te bestaan, verkaste hij naar Brandweer Haastrecht. Tijdens zijn werk in Schoonhoven is hij ook lid geweest van de brandweer aldaar.

De afgezwaaide brandweerman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zie ook dit eerdere bericht: https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/algemeen/157661/trouwe-brandweerman-bedankt-voor-bewezen-diensten

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden